Directorii de spital destituiti de Ministerul Sanatatii nu mai pot contesta decizia

Publicat: 06 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cei 73 de manageri destituiti, luni, nu mai pot contesta rezultatele evaluarii anuale efectuate de directiile de sanatate publica, intrucat termenul pentru depunerea contestatiilor a expirat pe 30 aprilie, data stabilita de Ministerul Sanatatii pentru finalizarea procedurii de evaluare.

"Fiecare manager de spital a primit, in intervalul martie-aprilie, rezultatele evaluarii de la directiile de sanatate publica, in functie de perioada in care s-a facut evaluarea la fiecare spital in parte. in 24 de ore de la primirea rezultatului, managerii aveau dreptul de a depune contestatii. La nivel national, s-au inregistrat 142 de contestatii", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Mihai Ursa.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Nicolae Galie, unul dintre cei 12 manageri din Bucuresti demisi in urma evaluarilor, a precizat ca a depus contestatie in urma evaluarii, insa fara niciun rezultat. "Nu consider justificata decizia de incetare a contarctului meu de management cu institutul, intrucat, pe parcursul a trei ani, am reusit sa aduc aceasta unitate sanitara de la -37 de miliarde de lei vechi la plus 120 de miliarde lei vechi. Daca se dorea demiterea mea, se putea face pe alte cai, nu prin metode care denota incompetenta", a precizat Galie.

Alt manager care nu a reusit sa realizeze valori pozitive ale indicatorilor de performanta, potrivit ministerului, este Constantin Popa, manager la Institutul Clinic Fundeni. "Pana azi (luni - n.r), nu am primit nimic oficial de la minister privind demiterea mea. Am aflat din presa", a spus Popa.

Potrivit ministrului Sanatatii, Ion Bazac, decizia de incetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politica, nu apartine nici ministrului Sanatatii, ci comisiilor desemnate prin lege. "Este o consecinta a rezultatelor obtinute de catre acestia la evaluarile facute de comisiile locale abilitate. in continuare astept propunerile directiilor de Sanatate Publica locale pentru numirea unor manageri interimari", a declarat, marti, ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Comisiile au evaluat activitatea unui numar de 313 manageri ai spitalelor publice, dintr-un total de 431.

La finalul evaluarilor prezentate de comisiile locale, 73 de manageri, nu si-au indeplinit indicatorii de performanta asumati prin contract, indicatori economico-financiari, motiv pentru care contractele de management ale acestora inceteaza, in potrivit legii.

In municipiul Bucuresti, deoarece s-a constatat nerealizarea corespunzatoare a valorii indicatorilor, s-a decis incetarea contractului de management in cazul directorului Spitalului Clinic de Urgenta, Claudiu Turculet, al Spitalului Clinic de nefrologie "Dr. Carol Davila", Penescu Mircea, al Spitalului Clinic pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Coriolan Ulmeanu, al Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", Chirita Felicia, al Spitalului Coltea, Popescu Radu-Cristian, al Spitalului de Pneumoftiziologie Sf stefan, Nastase Silvia, al Spitalului Clinic "Prof. dr. Th. Burghele", Tufan Gigel si al Spitalului de Urgenta Sf Pantelimon, Boer Caludia-Monica.

De asemenea, au fost demisi managerii Institutului Clinic Fundeni, Popa Constantin Nicolae, al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Galie Niculae, al Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolie "N. Paulescu", Agafitei Robert, al Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. dr. D. Hociota", Pantazoglu Gabriela, al Sanatoriului Balnear Slanic Moldova, Gheorghiu Maria, al Institutului de Oncologie "Prof. I Chiricuta" Cluj-Napoca, Strilciuc Mircea si al Spitalului de Psihiatrie Gataia, Palici Elena.

S-a decis incheierea contractului de management a altor directori de spitale din judetele Alba (2), Arad (3), Arges (2), Bihor (5), Bistrita Nasaud (1), Botosani (3), Brasov (4), Buzau (1), Caras Severin (1), Calarasi (1), Constanta (1), Dolj (7), Galati (1), Giurgiu (1), Gorj (1), Hunedoara (2), Ilfov (1), Marmures (4), Mehedinti (1), Mures (4), Olt (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Salaj (1), Suceava (1), Timis (2), Valcea (1) si Vrancea (1).

Pana la organizarea concursurilor pentru postul de manager, cele 73 de spitale vor fi conduse de interimari.


Citeste si despre:

Imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat atmosferelor explozive Polenul de albine - sanatos sau, mai degraba.....periculos ? Gustari sanatoase cu mai putin de 200 de calorii Hipertensiunea de cauza tiroidiana Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Programele nationale de sanatate Beneficiile pentru sanatate ale gutuilor Cum sa faceti cumparaturi in mod sanatos Topul celor mai periculoase alimente pentru sanatate Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli Modalitati de a va mentine sanatatea si la o varsta inaintata
Cere sfatul medicului ×