Dezvoltatorii privati din domeniul medical vor investi in 43 de spitale, clinici si cabinete

Publicat: 04 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dezvoltatorii privati din domeniul medical vor construi sau reabilita, in urmatorii ani, 43 de spitale, clinici si cabinete private, conform Raportului Spitalelor si Clinicilor, realizat de compania IBC Focus.

Investitorii privati din domeniu vor construi 34 de spitale, clinici si cabinete noi si vor moderniza sau extinde noua unitati sanitare deja existente.

Cel mai bine la capitolul investitii private noi in sanatate sta Capitala, unde se vor construi cel putin sase unitati noi. Bucurestiul conduce si la numarul de paturi disponibile in spitalele private, cu peste 700 de locuri care vor fi disponibile, in urmatorii ani, in patru spitale. De asemenea, in Sibiu vor fi construite cinci unitati sanitare noi, iar in Brasov - trei.

Raportul Spitalelor si Clinicilor contine date complete despre 112 unitati sanitare care se afla in faza de proiect, de executie sau de reabilitare.

Ministerul Sanatatii a anuntat, in luna mai, ca vor fi construite, in urmatorii patru ani, 32 de spitale noi de stat, investitia totala ridicandu-se la peste 2,7 miliarde euro.


Citeste si despre:

Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Importanta fotografiei in cabinetul stomatologic Prevenirea riscului de imbolnavire in stomatologie Nu suntem suficient de bine informati cu privire la sanatatea dentara! Oboseala Catalogul national de programe de studii complementare Diagnosticul infertilitatii masculine Crampe puternice in perioada menstruala? Acestea ar putea fi semnul endometriozei Suferi de alergii alimentare? Cum sa eviti contactul cu alergenii alimentari in casa. Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Traumatismele oftamologice Durerea asociata cancerului Biopsia sanului Radiologia dentara, o alegere fara riscuri Tipologia tumorilor mamare si tratarea lor Probleme stomatologice la copii
Cere sfatul medicului ×