12.000 euro pentru renovarea Centrului de Asistenta Sociala 'Crinul Alb'

Actualizat: 12 Iulie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

12.000 de Euro este investitia realizata de catre companiile Exponential (Targu-Jiu) si Schwamborn (Germania) in renovarea pardoselilor, dar si pentru zugravirea unor incaperi din cadrul centrului de recuperare neuropsihomotorie si de asistenta sociala "Crinul Alb", Bucuresti, pentru pentru a readuce zambetul pe buzele copiilor care isi petrec timpul in incinta acestei institutii.

Compania Schwamborn impreuna cu reprezentantul sau in Romania, Exponential SRL, Targu-Jiu, au organizat si desfasurat actiunea de renovare a vechilor pardoseli de marmura dar si a zugravirii unor incaperi, din centrul pentru copii. Intreaga investitie se ridica la suma de 12.000 Euro, suma din care au fost acoperite cheltuieli privind utilajele, consumabilele, materialele si manopera pentru restaurarea pardoselilor si a zugravirii unor incaperi. Rezultatul final a fost peste asteptarile companiei deoarece au reusit sa-si indeplineasca atat obiectivele profesionale cat si pe cele sociale. In doar sapte zile au reusit sa transforme centrul de asistenta sociala intr-un loc cu totul nou si cu conditii mult mai bune pentru acei copii cu probleme care locuiesc acolo.

Evenimentul social care s-a desfasurat la centrul "Crinul Alb" este dovada implicarii in comunitate a companiei germane Schwamborn, un eveniment similar avand loc in cadrul unei scoli din Bulgaria. Incepand cu luna iulie 2010, copiii cu probleme neuropsihomotorii se bucura de o casa noua, stralucitoare, investitorii readucand zambetul pe buzele celor care isi petrec timpul acolo.

Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie si Asistenta Sociala "Crinul Alb" este un serviciu pentru protectia copilului cu dizabilitati de tip rezidential si face parte din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. In prezent, in acest centru sunt 48 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 20 ani. Acesta ofera servicii de recuperare neuro-psiho-motorie si stimulare senzorio-motorie si cognitiva de calitate, dar si promovarea unei noi mentalitati privind dizabilitatea, atat in familiile in care exista o astfel de persoana cat si in comunitatea in care aceasta traieste.


Citeste si despre:

Asistenta sociala a persoanelor varstnice Cresterea copiilor. Sfaturi utile pentru familiile monoparentale Masuri in domeniul salarizarii personalului din sectorul bugetar Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate Abuzul asupra batranilor Terapia ocupationala in cazul copiilor Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Sfaturi pentru cei care acorda ingrijiri Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010 Statutul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali Alergiile cauzate de animalele de companie