Specialistii recomanda consumul de lichide constant, nu doar cand apare senzatia de sete

Publicat: 18 Decembrie 2014

Setea apare in momentul in care organismul resimte un deficit de apa, ceea ce corespunde cu o pierdere in greutatea corporala de 3% sau poate chiar mai mult.

Corpul uman este compus in proportie de peste 60% din lichide. Cantitatea de apa din organism este reglata constant pentru a asigura necesarul de lichide, care poate varia de la o zi la alta, in functie de activitatile fiecarei persoane.

Atentie, insa, la oamenii sanatosi, aceasta cantitate nu trebuie sa creasca sau sa scada cu mai mult de 1% pe zi.

Ghidurile europene in materie de nutritie mentioneaza ca barbatii trebuie sa bea aproximativ 2,5 litri de lichide pe zi, in timp ce femeile – 2 litri de lichide pe zi. Aproximativ 80% din consumul total de apa provine din cantitatea de lichide ingerata, atat apa, cat si alte bauturi (sucuri, lapte, bauturi racoritoare, cafea si ceai), in timp ce restul de 20% provine din alimente.

Specialistii atrag atentia ca, in momentul in care organismul nu primeste suficiente lichide, scade volumul de sange din organism, scazand in acelasi timp si cantitatea de oxigen si numarul de substante nutritive vitale necesare organismului pentru a functiona corect.

Importanta consumului adecvat de lichide a fost discutata in cadrul simpozioanelor "Nutritie, Sanatate si Longevitate", dedicate medicilor de familie.


Citeste si despre:

Consumul de apa ajuta sau nu la accelerarea metabolismului Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Trateaza astmul natural cu aerosoli de sare! Gastrita, ulcer sau doar o senzatie de arsura? Migrena juvenila