Plan de actiune pentru diabetul zaharat

Publicat: 15 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Diabetul zaharat este definit ca o tulburare metabolica de etiologie multipla. Afectiunea este caracterizata de hiperglicemie cronica insotita de tulburari ale metabolismului glucidic, al proteinelor si grasimilor care rezulta in urma disfunctiei secretiei de insulina, a actiunii insulinei sau a ambelor situatii. Diagnosticul clinic al diabetului zaharat este stabilit de cele mai multe ori cu ajutorul simptomelor, cum ar fi poliuria, polidipsia sau pierderea inexplicabila in greutate si este confirmat de valorile anormale ale glicemiei.

Un plan de actiune pentru diabetul zaharat ar trebui sa aiba la baza cresterea gradului de constientizare a noilor orientari, informatii si rezultate pertinente ale cercetarilor legate de prevenirea si controlul diabetului, dar si a complicatiilor asociate. Acest plan va include strategii de ingrijire, prevenire si detectare precoce a diabetului zaharat.

Auto-gestionarea diabetului zaharat cu ajutorul educatiei, accesului facil la asistenta psihologica, screeningului pentru diabetul zaharat si utilizarii informatiilor corecte de ultima ora, poate minimiza impactul potential sever, asociat cu complicatiile grave ale diabetului zaharat.

Ce poate include un plan de actiune pentru diabetul zaharat

Un astfel de plan poate avea urmatoarele scopuri generale:

Printre masurile pe care trebuie sa le luati pentru gestionarea corecta de zi cu zi a diabetului zaharat trebuie sa includeti:

Cand nivelul de glucoza din sange este marit, trebuie sa urmati indicatiile de tratament recomandate de medic. Printre semnele specifice hiperglicemiei se numara:

In cazul in care tratamentul recomandat nu contribuie la ameliorarea acestor simptome, consultati medicul.

Printre simptomele care denota scaderea zaharului din sange si care necesita tratamentul indicat de medic pot fi prezente:

In aceasta situatie, trebuie sa va adresati medicului pentru instructiuni in cazul in care tratamentul dumneavoastra nu are efectul asteptat.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...

Citeste si despre:

Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii Diabetul zaharat tip 2 (non-insulino-dependent) Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Diabetul zaharat non-insulino-dependent recent diagnosticat 10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet Piciorul diabetic - Cum il recunoastem si cum il tratam corect? Coma diabetica Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti