Baietii au motive biologice pentru a fi problematici

Publicat: 21 Decembrie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O echipa de cercetatori care lucreaza in colaborare cu Queensland Brain Institute, din Australia, a descoperit dovezi convingatoare ca tulburarea prin deficit de atentie la baieti poate fi atribuita dezvoltarii creierului.
Dr. Ross Cunnington, specialist in neurostiinte, a afirmat ca pare sa existe o particularitate biologica la baietii de varsta mica care ii face mai susceptibili pentru dezvoltarea tulburarii prin deficit de atentie si hiperactivitate.

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie afecteaza intre 3 si 5% dintre copii de scoala primara. Aceasta este cea mai frecventa tulburare de dezvoltare neurologica la copii si determina o intarziere semnificativa a dezvoltarii educationale si sociale.
Intr-un studiu realizat asupra baietilor cu varste intre 8 si 12 ani s-a utilizat rezonanta magnetica nucleara functionala pentru a cartografia activitatea cerebrala a fiecaruia dintre subiecti pe masura ce acestia efectuau o activitate mentala de rotatie.
Studiul s-a concentrat asupra realizarii de imagini ale lobului parietal, regiunea creierului cunoscuta ca fiind activa atunci cand cineva distrage o persoana de la efectuarea sau terminarea unei sarcini date. Au fost urmarite interactiunile care apar la nivelul creierului intre lobii prefrontal si parietal, interactiunile dintre aceste arii corticale fiind esentiale pentru mentinerea si focalizarea atentiei.

Vestea buna pentru parinti este ca sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie se amelioreaza cu varsta si in prezent exista deja cateva tratamente eficiente care ajuta la controlul simptomelor acestor afectiuni.


Citeste si despre:

Recoltarea produselor biologice pentru analize (recoltarea urinei, a sangelui, a materiilor fecale, a secretiilor) Motive surprinzatoare pentru cresterea in greutate 8 motive intemeiate sa nu renuntati la cafea Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Boala Crohn: regim alimentar De ce platim mai mult pe tratamentele dentare? Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Osteosarcomul: simptome, cauze si optiuni de tratament Cum ne putem feri de infectiile din spital? Cand este necesara operatia de indepartare a implantului mamar? Labioplastia - optiuni, riscuri si recuperare 10 motive pentru a schimba medicul 6 motive pentru care plang bebelusii noaptea si tu pierzi ore pretioase de somn
Cere sfatul medicului ×