Noua tulpina de COVID-19 a ajuns si in Romania!

Actualizat: 08 Ianuarie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Noua tulpina a virusului SARS-COV-2, depistata initial in Marea Britanie, a ajuns si in Romania! Este vorba despre o femeie de 27 de ani, care, din primele informatii, nu ar fi calatorit peste hotare.

Ea s-a prezentat la spital in data de 3 ianuarie cu simptome usoare, a fost testata si lasata sa plece acasa. Urmeaza ca DSP sa faca o ancheta epidemiologica amanuntita, a declarat dr. Catalin Apostolescu, potrivit hotnews.ro

In urma cu o saptamana, a mai existat o suspiciune de infectare cu noua tulpina si un alt pacient, insa probele de laborator au iesit negative.

Despre noua tulpina a coronavirusului se stie ca este mai contagioasa, insa nu pare sa fie mai periculoasa si nu cauzeaza forme mai severe ale bolii, potrivit specialistilor.

Faptul ca se raspandeste mai usor, insa, ar putea creste riscul ca sistemele sanitare sa fie coplesite in urmatoarea perioada.

Intre timp, OMS cere masuri anti-COVID mai dure in Europa, dupa ce noua tulpina a virusului SARS-COV-2 a fost identificata in 22 de state europene iar acum si in Romania.

Epidemilogii sunt de parere ca vaccinarea este singura solutie pentru limitarea raspandirii virusului, mai ales ca, potrivit ultimelor informatii, vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este eficient impotriva noilor mutatii ale virusului SARS-COV-2.

Surse:
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24528149-primul-caz-covid-19-noua-tulpina-din-marea-britanie-fost-confirmat-romania.htm


Citeste si despre:

Cum se manifesta varianta Omicron Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus? Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Varianta Delta a noului coronavirus la copii. Ce trebuie sa stie parintii? Ce ar trebui sa stii despre variantele si mutatiile SARS-CoV-2? Metode de contraceptie moderne: inelul contraceptiv vaginal Colita cu clostridium difficile sau colita pseudomembranoasa Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Riscuri la care te expui prin automedicatie Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Circumcizia la nou nascut - ablatia preputului Anxietatea asociata COVID-19 poate produce insomnii. Iata cum te poti odihni mai bine in aceasta perioada Pandemia de coronavirus: ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa calatoresti? Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale Coronavirus sau gripa? Cum le deosebim?