Johnson & Johnson incepe testele finale al vaccinului anti-COVID

Actualizat: 24 Septembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Compania farmaceutica Johnson & Johnson a inceput faza finala a testelor clinice pentru potentialul vaccin anti-COVID, pe 60.000 de participanti. Directorul stiintific Johnson & Johnson, Dr. Paul Stoffels, estimeaza ca rezultatele acestei faze vor veni pana la finalul anului, cel tarziu inceputul anului urmator.


Acesta mai spune ca faza a treia a fost demarata in urma rezultatelor pozitive din fazele preliminare I si II, desfasurate in Belgia si SUA. Testele finale sunt realizate in 215 centre din SUA, Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Chile, Mexic, Peru si Columbia, iar compania isi propune sa produca, pentru inceput, un miliard de doze in 2021.


Spre deosebire de vaccinurile companiilor rivale, Moderna, Pfizer si AstraZeneca, care se fac in doua doze, la distanta de cateva saptamani, vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson se administreaza intr-o singura doza. Un astfel de vaccin ar avea, spun specialistii, beneficii mai mari din punct de vedere al campaniilor de imunizare in masa si al controlului pandemiilor globale.


Alte 1.639 de noi cazuri noi de COVID-19 in Romania


Romania inregistreaza alte 1.639 de noi cazuri noi de COVID-19, din 24.278 teste efectuate in ultimele 24 de ore. Bilantul a atins 118.054 cazuri, potrivit Grupului de Comunicare Strategica.


Cele mai multe imbolnaviri sunt, in continuare, in Bucuresti, respectiv 281 cazuri noi. Judetele cu cele mai multe imbolnaviri noi sunt Galati - 83, Bacau, Constanta - cu cate 82 si Iasi - 77. Cele mai putine imbolnaviri noi, respectiv 3, au fost raportate in ultimele 24 de ore in Mehedinti.


In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 41 de decese (25 barbati si 16 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.


Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 30-39 de ani, 2 decese la categoria de varsta 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 9 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 9 decese la categoria de peste 80 de ani. 38 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 2 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.


In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.136. Dintre acestea, 506 sunt internate la ATI.

Surse:

https://www.jnj.com/johnson-johnson-initiates-pivotal-global-phase-3-clinical-trial-of-janssens-covid-19-vaccine-candidate
https://www.nytimes.com/2020/09/23/health/covid-19-vaccine-johnson-and-johnson.html


Citeste si despre:

Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram? Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze? Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Varianta Delta a noului coronavirus la copii. Ce trebuie sa stie parintii? Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Cum te ajuta melatonina Testele de anticorpi anti-SARS-CoV-2 - ce ne spun acestea? Testul pentru Helicobacter pylori Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus? Pandemia de coronavirus: ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa calatoresti? Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale