Incepe testarea unui potential vaccin anti COVID-19 pe copii si adolescenti

Actualizat: 18 Septembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Compania farmaceutica chineza Sinovac Biotech incepe, la sfarsitul lunii, studiile clinice pentru un potential vaccin impotriva coronavirusului pe tineri si copii.

Ultima faza de testare a vaccinului Sinovac incepe pe 28 septembrie si se va realiza pe un esantion de 552 persoane sanatoase, intre 3 si 17 ani. Tinerii si copiii vor primi doua doze de imunizare si un placebo, potrivit Bibliotecii Nationale de Medicina a Statelor Unite.

La inceputul lunii septembrie, compania anunta ca studiile clinice de faza I si II pe adultii sanatosi, de peste 60 de ani si studiile anterioare pe grupa de varsta 18-59 de ani au aratat „siguranta buna si imunogenitate”. Nivelul anticorpilor detectati la subiectii de peste 60 de ani a fost usor mai mic decat cel detectat la grupurile mai tinere, au spus reprezentantii companiei, potrivit hotnews.ro.

OMS: Sunt mai mari sansele sa castigi la loto decat sa nu te infectezi cu COVID-19

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca sansele ca cei care nu au avut inca COVID-19 sa scape neinfectati din aceasta pandemie, sunt minime.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgente Sanitare, spune ca statistic este mai probabil sa castigi la loto decat sa nu te infectezi cu acest virus si ca doar masurile de protectie si un vaccin ar putea ajuta.

„Daca nu gasim un vaccin si nu continuam sa suprimam acest virus si presupunem ca acest virus se raspandeste la 60 sau 70% din populatia lumii, sansele de a scapa sunt de 1 la 200. Din aceasta perspectiva, ganditi-va la sansele dumneavoastra de a castiga la loterie”, a declarat reprezentantul OMS intr-o conferinta de presa.

Aceasta ma adauga ca numarul spitalizarilor la nivel mondial a crescut foarte mult, in special in ceea ce priveste numarul pacientilor internati in unitatile de terapie intensiva.

Cele mai multe cazuri de COVID-19, in Europa, sunt inregistrate, la momentul actual, in Spania, Franta, Muntenegru si Ucraina.

”Este un virus foarte prasiv. Inca pierdem 5000 de oameni zilnic din cauza lui, asta fara sa punem la socoteala cazurile nedepistate. Chiar si pacientii cu simptome usoare-medii au de suferit din cauza virusului, pentru ca nu stim ce urmari lasa asupra organismului, pe termen lung. Nu toata lumea se vindeca complet in urma acestui virus”, a mai declarat reprezentantul OMS, cerand oamenilor sa nu mai minimizeze gravitatea situatiei in care ne aflam cu totii.

1.527 cazuri noi de COVID-19 in Romania si 447 pacienti internati la ATI

Este a treia zi la rand in care numarul cazurilor de COVID-19 in Romania depaseste pragul de 1.500. Alte 1.527 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 25.254 teste. Bilantul COVID-19 ajunge la 110.217, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategica.

Cele mai multe noi cazuri de COVID-19 sunt in continuare in Bucuresti - 171 imbolnaviri. urmeaza judetele Iasi - 91 de imbolnaviri noi, Dolj - 77 si Cluj - 68.

Au fost inregistrate 48 de decese (28 barbati si 20 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 50-59 ani, 17 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 15 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 14 decese la categoria de peste 80 de ani. 44 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 3 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.081. Dintre acestea, 447 sunt internate la ATI.


Surse:
https://www.reuters.com/article/healthcoronavirus-sinovac-trial/chinas-sinovac-to-test-coronavirus-vaccine-candidate-in-teenagers-children-idINL4N2GE0E6
https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/likely-win-lottery-escape-covid-19-infection-warns-expert/


Citeste si despre:

Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze? Imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat atmosferelor explozive Psoriazisul - cauze, simptome, tratament Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Legislatia privind vaccinarile Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus? Pandemia de coronavirus: ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa calatoresti? Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale