Fructele uscate de merisor, un nou produs SanoVita

Actualizat: 06 Ianuarie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alaturi de afine, fructele de merisor sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile.

Fie ca sunt consumate proaspete sau uscate, fructele de merisor sunt o mina de sanatate pe care nu avem voie sa o ocolim. De potentialul curativ al merisorului ne putem bucura acum alegand fructele uscate de merisor de la SanoVita.

Timp de secole, merisorul a fost folosit profilactic in regiunile nordice, in tari precum Suedia, Finlanda sau in Rusia de Nord, unde clima aspra nu permitea cresterea si implicit, consumul prea multor tipuri de fructe. Si-a dovedit in timp eficienta in tratarea infectiilor renale, intestinale si gastrice.

Studiile au demonstrat ca merisorul duce la o reducere semnificativa a incidentei cistitelor bacteriene si ca extractul din fructe de merisor si consumul a minimum 2 litri de apa pe zi reduc cu pana la 60% riscul aparitiei diferitelor tipuri de litiaza renala.

Trei pahare cu suc de merisor pe zi pot reduce nivelul de risc cardiac
, datorita proprietatilor antioxidante ale fructului, care sporesc nivelul de HDL (colesterol bun). Foarte bogate in tanini (substante antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide (substante cu efect antioxidant), frunzele si fructele merisorului sunt utile in tratarea tuturor formelor de infectii reno-urinare.

Flavonoidele si saponinele continute in frunzele si fructele de merisor au o puternica actiune diuretica, curatand rinichii de microlitiaza si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor, iar taninii au o puternica actiune antibacteriana la nivelul intestinului si totodata, o actiune astringenta, care normalizeaza tranzitul intestinal.

Cu un continut important de proteine, provitamina A, vitaminele B1, B2 si C, saruri minerale si zaharuri, fructele uscate de merisor de la SanoVita pot fi consumate ca atare, dar si folosite la prajituri sau dulceturi.

Pret la raft intre 4,54 lei si 5,19 lei (100 grame).


Citeste si despre:

Sunt sanatoase fructele uscate? Fructe uscate si confiate: ce diferente exista intre ele si cat de sanatoase sunt Fructe proaspete vs fructe confiate Excesul de fructe si cresterea in greutate Cat inseamna o portie de fructe sau legume? Fructele - surse excelente de antioxidanti Fructe care iti furnizeaza energie de dimineata Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Remedii la domiciliu pentru pielea uscata Vrei sa slabesti? Iata ce fructe trebuie sa eviti cu desavarsire! Fructele in timpul dietei - de ajutor sau nu? Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Alimentatia scolarului si a prescolarului Constipatia poate indica o afectiune grava? Testul de paternitate