Britanicii fac primele teste cu vaccinuri anti-COVID pe voluntari infectati intentionat cu SARS-COV-2

Actualizat: 25 Septembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Londra va demara primele teste pentru a evalua eficacitatea unor vaccinuri experimentale anti-COVID pe voluntari sanatosi infectati intentionat cu virusul.


Studiile vor incepe in ianuarie, la o unitate de carantina din estul Londrei, iar cercetatorii implicati in acest proiect sustin ca voluntarilor li se va administra vaccinul, iar dupa aproximativ o luna vor fi ”infectati” cu o doza de SARS-COV-2, in conditii controlate.


S-au inscris circa 2.000 de voluntari pentru aceste teste. Evolutia starii de sanatate a acestor persoane va fi monitorizata foarte atent, la un centru de cercetare din Londra. Chiar daca sunt constienti ca se supun unui risc imens infectandu-se cu noul coronavirus, voluntarii sunt dispusi sa isi asume orice risc, potrivit BBC.

Coronavirusul devine mai contagios, dar nu si mai mortal, explica expertii


La nivel mondial sunt peste 32 milioane de cazuri de COVID-19. Expertii americani explica faptul ca desi acest virus devine tot mai contagios, trebuie sa avem in vedere ca rata mortalitatii este in scadere, ajungand in prezent la 4%.


Studiul american, citat de The Guardian, analizeaza 5.000 de probe genetice ale virusului, iar cercetatorii spun ca pana acum nu au identificat mutatii care sa il faca mai periculos decat pana acum.


Ca orice virus, SARS-COV-2 continua sa supoerte mutatii, devenind astfel tot mai contagios, ceea ce explica trendul ascendent atat in SUA, cat si in Europa. Doar Franta a raportat joi un numar record de peste 16.000 de cazuri.

Alte 1.629 de noi cazuri de COVID-19 in Romania! 508 bolnavi sunt internate la ATI


Alte 1.629 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 25.494 teste, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica. Cele mai multe cazuri noi in Bucuresti (210) , Bacau (102) si Ilfov (92).


De asemenea, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 42 de decese (25 barbati si 17 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Prahova, Timis, Vaslui, Ilfov si Municipiul Bucuresti.


Dintre acestea, 3 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 10 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 14 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 10 decese la categoria de peste 80 de ani.


41 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbiditati.


In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.245. Dintre acestea, 508 sunt internate la ATI.

Surse:
https://www.bbc.com/news/health-54275096
https://www.theguardian.com/world/2020/sep/24/coronavirus-mutate-contagious-study-us-cases
https://www.news-medical.net/news/20200703/Mutated-European-strain-of-coronavirus-more-contagious-but-less-potent.aspx


Citeste si despre:

Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram? Testele de anticorpi anti-SARS-CoV-2 - ce ne spun acestea? Donarea de plasma in cazul COVID-19 Legatura dintre afectiunile cardiologice si coronavirus Pasi de urmat cand crezi ca ai fost infectat cu coronavirus Analiza materialului seminal (spermograma) Pregatirea copiilor pentru examenele medicale Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus? Pandemia de coronavirus: ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa calatoresti? Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale Coronavirus sau gripa? Cum le deosebim? Spirtul - bun sau nu impotriva noului coronavirus? Care sunt cei mai buni dezinfectanti? Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care suferi