Astazi incepe ultima faza a testarii vaccinului pentru COVID-19

Actualizat: 27 Iulie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vaccinul anti-COVID, dezvoltat de compania farmaceutica Moderna, intra pe 27 iulie in ultima faza a testarii clinice. Nici mai mult, nici mai putin de 30.000 de voluntari vor lua parte la cea de-a treia etapa a testarii vaccinului care, in prima faza a testarii clinice a creat anticorpi pentru toti cei 45 de voluntari. Jumatate dintre participantii la aceasta ultima testare vor primi o doza de 100 micrograme, iar ceilalti un placebo.

Acesta nu este, insa, singurul vaccin la care se lucreaza, in prezent. Cercetatori din intreaga lume au dezvoltat, pana acum, peste 165 de prototipuri de vaccinuri anti-COVID, dintre care 27 sunt in stadii finale de testare pe oameni.

Oamenii de stiinta au inceput sa lucreze la un vaccin anti-COVID inca din luna ianuarie a acestui an, de cand au descoperit genomul SARS-Cov-2. Primele teste clinice au inceput din luna martie, iar oamenii de stiinta spun ca, de regula, pentru a putea scoate un vaccin pe piata este nevoie de o perioada lunga, de ani de zile, de cercetari si testari.

Cu toate acestea, in contextul pandemiei actuale, cei mai buni specialisti din lume fac tot posibilul pentru a realiza un vaccin eficient si sigur pentru umanitate pana la jumatatea anului 2021.

COVID-19 a ajuns oficial cea de-a sasea cauza de deces la nivel mondial

Cu peste 16 milioane de oameni infectati in intreaga lume si aproape 700.000 de decese, COVID-19 a ajuns cea de-a sasea cauza de deces la nivel mondial, dupa afectiunile cardiovasculare, cancerul, dementa, diabetul si tuberculoza.

In prima faza, COVID-19 a intrat in clasamentul oficial al cauzelor deceselor la nivel mondial dupa terorism. Rapid a devansat cauze precum hepatita, drogurile, alcoolul sau razboaiele, astfel ca la inceputul lunii aprilie noul coronavirus era deja in top 10 cauze de mortalitate.

In Romania au fost confirmate, pana acum, peste 44.000 de infectii cu COVID-19 si au fost inregistrate peste 2000 de decese. La ultima raportare au fost confirmate 1.120 cazuri noi de coronavirus din 15.000 de teste.

Coronavirus in Romania: Situatia actualizata

Bucuresti ramane orasul cu cele mai multe cazuri de coronavirus (peste 5000 imbolnaviri), dupa care judetele Suceava cu peste 4400 cazuri, Brasov si Arges cu peste 2700 cazuri.

La polul opus, cu cele mai putine cazuri de COVID-19, sunt Satu Mare, Salaj si Caras-Severin. Cele mai multe decese s-au inregistrat in Suceava, Bucuresti si Galati, iar cele mai multe vindecari in Suceava, Bucuresti si Brasov.

Surse:
https://www.cbsnews.com/news/coronavirus-vaccine-moderna-final-phase-testing/
https://edition.cnn.com/2020/07/24/health/moderna-vaccine-barney-graham-gupta/index.html
https://www.modernatx.com/modernas-work-potential-vaccine-against-covid-19
https://www.nytimes.com/interactive/2020/science/coronavirus-vaccine-tracker.html
https://app.flourish.studio/visualisation/3190904/
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/
https://edition.cnn.com/2020/07/23/health/covid-rank-leading-cause-of-death-us-bn/index.html


Citeste si despre:

Vaccinul pentru cancerul de piele ar putea deveni realitate Avantajele alaptatului prelungit Persoanele cele mai predispuse aparitiei hepatitei C Sindromul metabolic un important determinant al bolilor cardiovasculare Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram? Cum cresc orgasmele inteligenta si alte beneficii ale climaxului sexual Importanta fotografiei in cabinetul stomatologic Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Pesta porcina africana se transmite la om? Deficitul de vitamina D - simptome, cauze si prevenire Cand si cum se poate efectua un test de sarcina? Gonoreea sau infectia gonococica Vaccinarea - drept sau obligativitate? Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale