Implantul in gambe, noul trend in materie de chirurgie estetica

Actualizat: 13 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Manechine, cantareti, actori celebri au recurs rand pe rand la chirurgia estetica pentru a-si imbunatatii imaginea. Injectare de botox in buze, marirea sanilor cu ajutorul implanturilor cu silicon, reintinerirea faciala cu ajutorul liftingului, toate aceste interventii estetice sunt completate de noul trend in materie de interventii estetice: retusarea formei picioarelor prin apelarea la implanturile in gambe.

Picioarele frumoase si drepte, fara inesteticele paranteze, se numara printre principalele atu-uri de care o femeie dispune in arsenalul sau de seductie. Acesta este motivul pentru care tot mai multe femei apeleaza la chirurgia estetica, in speranta retusarii formei gambelor.
Trendul modelarii gambelor prin intermediul chirurgiei estetice si-a facut simtita prezenta si in Romania.

La clinica chirurgului estetician, dr. Calin Dobos, femeile isi pot indeplini aceasta puternica dorinta: aceea de a avea picioare frumoase si drepte, tocmai bune pentru o defilare pe podiumul de moda.

Dr. Calin Dobos se numara printre putinii chirurgi esteticieni din Romania care efectueaza operatii la nivelul gambelor, atat in scopul subtierii liniei piciorului cat si in scopul conferirii unei rotunjimi gambei piciorului.

In cazul in care gambele sunt prea groase, dr. Calin Dobos apeleaza la lipoaspiratie pentru modelarea gambei, astfel incat sa se obtina un efect de subtiere, iar atunci cand linia lor este prea dreapta se poate interveni chirurgical pentru conferirea de relief gambei.

Cheia catre picioarele perfecte

implant gambeRetusarea formei gambelor se poate realiza fie prin implant, fie prin injectari de substante sau de grasime proprie.implant gambe
Injectarea de grasime presupune mai intai recoltarea de pe alte zone ale corpului, unde grasimea exista in exces, apoi prepararea cu solutii speciale si centrifugarea in aparat, pentru ca la final sa urmeze injectarea. Din grasimea injectata in gambe, 50% se absoarbe in doi ani.

In afara de injectarea de grasime, forma gambelor se poate imbunatatii si prin injectarea de acid hialuronic, insa pretul acestei substante este similar cu cel al implanturilor, iar in decurs de un an acidul hialuronic se absoarbe mai mult de jumatate.

Astfel, in cazul modificarii formei gambelor, implanturile raman cea mai buna si mai eficienta solutie. Implanturile pot fi de mai multe dimensiuni, in functie de caz, si se pot aplica peste sau sub muschi.

Interventia de modificare a formei gambelor realizata de dr. Calin Dobos se face sub anestezie generala in cazul folosirii implanturilor sau a injectarii de grasime, sau sub anestezie locala in cazul injectarii de acid hialuronic.

Cum se face un implant in gambe?

Incizia se face in spatele genunchiului, aceasta devenind in timp aproape invizibila. Interventia se face cu radioplasma ELLMAN, ceea ce ce asigura o vindecare mai rapida. Folosind aceste tehnici, implanturile sunt protejate de tesutul subcutanat sau de fibrele musculare, producand un aspect natural, comfortabil si un rezultat placut.

Dupa interventie pacientul trebuie sa poarte sosete pentru compresie o perioada de timp. Acestea vor reduce umflaturile prin prevenirea acumularii de lichid in timp ce imbunatatesc circulatia sangvina si sustin noile contururi ale gambelor pe masura ce se vindeca. In aceasta perioada este posibil sa apara dureri, usor controlabile prin calmante obisnuite. Implanturile sunt flexibile dar ferme si se vor simti ca un muschi bine exersat. Desi va veti simti suficient de bine ca sa puteti reveni la lucru si la activitatea normala in 7-10 zile de la operatie, va trebui sa limitati mersul excesiv si activitatea fizica intensa pentru aproape o luna si jumatate.


Citeste si despre:

Claudatia intermitenta Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice Sarcina - Luna a IV-a Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Sarcina - Luna a VI-a 20 de cauze ale durerilor pelvine Cardiomiopatia hipertrofica Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Sarcina - Luna a V-a 10 operatii estetice despre care nu stiati ca exista Insuficienta cardiaca Ocluzia aorto-iliaca, o boala arteriala periferica Te apleci si ai dificultati de respiratie? Descopera ce este bendopneea si ce afectiuni poate indica Chirurgia estetica si procedurile cosmetice 7 mituri despre chirurgia estetica