Implantul de gamba

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Marirea gambei

Descriere
Implanturile de gamba au scopul de a mari si de a da forma muschilor gambei. Majoritatea pacientilor isi doresc sa recurga la aceasta metoda pentru echilibrul anatomic, pe cand altii opteaza la marire pentru a corecta deformarile rezultate in urma unor leziuni sau a unor boli in care sunt lezati nervii si, implicit, sunt deteriorati muschii.

Durata
De la 45 minute pana la 1 ora pentru fiecare gamba.

Efecte secundare
Umflaturi si/sau echimoze la nivelul pielii in zona respectiva.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa aproximativ 2 saptamani.
Puteti face activitati fizice intense: dupa 4-6 saptamani sau mai mult.

Riscuri

Sangerari, infectii, deteriorari ale muschilor sau nervilor, asimetrie.

Rezultate
Pe termen lung: probleme circulatorii care apar odata cu inaintarea in varsta si care pot cauza retragerea implanturilor.

Tehnica
O incizie este in regiunea poplitee (in spatele genunchiului), si sunt insertate implanturi solide, de silicon, peste muschiul gastrocnemian, care apoi se inchide prin suturi. In functie de efectul dorit de pacient, implanturile pot fi unul sau doua pentru fiecare gamba.

Starea pacientului
Este necesara spitalizarea.

Anestezie

Generala


Citeste si despre:

Claudatia intermitenta Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice Sarcina - Luna a IV-a Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Sarcina - Luna a VI-a Pubertatea si patologia ei 20 de cauze ale durerilor pelvine Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cardiomiopatia hipertrofica Sarcina - Luna a V-a 10 operatii estetice despre care nu stiati ca exista Insuficienta cardiaca Ocluzia aorto-iliaca, o boala arteriala periferica Te apleci si ai dificultati de respiratie? Descopera ce este bendopneea si ce afectiuni poate indica Marirea sanilor cu suplimente naturale. Mit sau realitate?