S-a inventat medicamentul care previne definitiv migrenele

Actualizat: 02 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Migrenele ar putea fi prevenite cu ajutorul unui medicament inventat de neurologii americani, citati de dailymail.co.uk, care actioneaza ca un anticorp ce inhiba chimicalele responsabile pentru declansarea atacurilor.

Medicamentul inventat de cercetatori ar putea scapa definitiv persoanele de migrene si de simptomele extrem de suparatoare ale acestora.

Tratamentul functioneaza in organism ca un anticorp, atacand chimicalele CGRP (calcitonin gene-related peptide) din creier, despre care se considera ca sunt responsabile pentru declansarea atacurilor migrenoide. Persoanele care sufera de migrene au niveluri mai crescute de CGRP.

Savantii au supus doua forme ale medicamentului - ALD403 si LY2951742 - unui experiment de trei luni, in care le-au administrat intravenos unor pacienti diagnosticati cu migrene. La sfarsitul studiului, persoanele testate nu au manifestat nici macar un episod migrenoid.

Cercetarile privind eficacitatea si efectele secundare ale medicamentului sunt inca in stadiu incipient, insa oamenii de stiinta sustin ca acesta ar putea deveni curand un tratament revolutionar pentru eradicarea migrenelor.


Citeste si despre:

Medicamente care pot cauza impotenta Alimente care previn cancerul de colon Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Alimente si medicamente care nu trebuie amestecate Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi 7 fructe care previn cancerul. Introdu-le in dieta ta! Migrena Crampe puternice in perioada menstruala? Acestea ar putea fi semnul endometriozei Suferi de alergii alimentare? Cum sa eviti contactul cu alergenii alimentari in casa. Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Opioide vs. opiacee: Care este diferenta? Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Migrena menstruala Factorii care reduc eficienta anticonceptionalelor Legatura dintre migrene si hormoni Gestionarea migrenelor la serviciu
Cere sfatul medicului ×