7 fructe care previn cancerul. Introdu-le in dieta ta!

Actualizat: 30 August 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia nesanatoasa cauzeaza aproape o treime dintre toate tipurile de cancer.

Acesta este si motivul pentru care toti medicii si nutritionistii insista asupra consumului de fructe si legume, de preferat in stare naturala.

Ele sunt foarte bogate in vitamine, minerale, enzime si antioxidanti, substante cu un puternic efect antitumoral.

Iata cele mai bune fructe pe care le poti consuma toamna aceasta, pentru a te proteja de cancer.

Afinele

Sunt considerate fructele cu cel mai puternic efect antitumoral. Ele contin trei substante minune, care stimuleaza mecanismele de eliminare a substantelor cancerigene: antocianidina, proantocianidina si acid elagic.

Proantocianidina din afine reduce productia de estrogen, impiedicand aparitia cancerului la san si cel de prostata.

Strugurii negri

Fructele vedeta ale toamnei contin cea mai mare cantitate din cel mai puternic antioxidant, existent in natura: resveratrol. Acesta actioneaza direct asupra unor gene cu rol de protectie impotriva imbatranirii.

Resveratrolul poate incetini trei stadii de dezvoltare ale cancerului, initierea, stimularea si progresia, deoarece blocheaza actiunea factorului NF-KappaB, o proteina complexa care se exprima in multe tipuri de tumori, dand comanda celulelor canceroase sa se inmulteasca.

Fructele de padure

La fel ca si afinele, fructele de padure (mure, zmeura, capsuni, coacaze, merisoare) contin antocianidina, proantocianidina si acid elagic, antioxidanti ce stimuleaza apoptoza sau moartea celulelor canceroase.

Testele de laborator au aratat ca antioxidantii din fructele de padure si afine au o actiune eficienta asupra unei serii intregi de culturi de celule canceroase, in special asupra celor care declanseaza cancerul de colon.

Merele

Studiile au demonstrat ca merele, atat de raspandite in Romania, contin quercetin, o substanta cu rol antiinflamator, prezenta in mai multe plante medicinale.

Quercetinul poate combate cancerul la plamani si poate incetini evolutia cancerului la prostata. Totodata, el fortifica sistemul imunitar si blocheaza hormonii care stimuleaza dezvoltarea tumorilor.

Rodiile

Aceste fructe deosebit de gustoase, bogate in suc, au proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

Ele sunt folosite de mii de ani pentru a incetini progresia cancerului la prostata.

Lamaile

Ultimele studii au demonstrat ca lamaia este mai puternica decat citostaticele, multumita continutului mare de flavonoizi cu efect antiinflamator si detoxifiant.

In combinatie cu alte ingrediente naturale, lamaia ajuta la eliminarea substantelor cancerigene din corp si la prevenirea metastazelor.

Fructele goji

Relativ noi pe piata romaneasca, aceste fructe chinezesti au un continut mare de antioxidanti, in special betacaroten si zeaxantina, doua substante anticancerigene, capabile sa reduca riscul de degenerare a maculei, principala cauza a orbirii la persoanele de peste 55 de ani.

In plus, fructele goji contin germaniu, un mineral care se gaseste foarte rar in fructe. Nu se consuma in cantitati mari, deoarece contin substante care impiedica absorbtia calciului in organism.


Citeste si despre:

Topul alimentelor care lupta impotriva cancerului 8 alimente care ajuta corpul sa lupte cu cancerul Pestele si fructele de mare Cancerul endometrial Cancerul de piele sau melanomul Cancerul ovarian Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Durerea asociata cancerului Cancerul testicular Cancerul pulmonar Tratamentul cancerului de colon - combaterea efectelor secundare Fructele oleaginoase Stresul si stilul de viata nesanatos pot provoca ulcer? Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase