Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca in urmatoarele decenii vom asista la un val de cazuri de cancer si ca boala va deveni un flagel in masa, daca nu se va tine cont de lista cu principalii factori de risc care determina aparitia acestei patologii si nu se iau masuri pentru prevenirea ei!
Raspandirea cancerului la nivel mondial a capatat dimensiunile si amploarea unei adevarate epidemii, iar numarul pacientilor diagnsoticati cu aceasta boala nemiloasa este intr-o crestere alarmanta.
Reprezentantii OMS sustin ca in urmatoarele decenii vom asista la o raspandire in masa a cancerului, pana in 2030 preconizandu-se a se inregistra in jur de 22 de milioane de cazuri, fata de 14 milioane, inregistrate in 2012. Este vorba de o crestere cu aproape 50% a imbolnavirilor.
Vestea buna este ca jumatate din ele vor putea fi prevenite cu ajutorul unui stil de viata sanatos si a controalelor medicale regulate. Raportul Organizatiei din 2014 cuprinde si o lista cu principalii factori de risc pentru cancer de care oamenii trebuie sa tina cont pentru a-l preveni fumatul, infectiile, alcoolul, obezitatea si sedentarismul, radiatiile, poluarea aerului, sarcina la varste inaintate si lipsa alaptarii.