Cafeaua poate cauza atacuri de panica si anxietate acuta

Actualizat: 14 Martie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cafeaua poate avea o multime de efecte negative asupra organismului, atunci cand este consumata in exces, putand duce chiar la deces. Un studiu nou, citat de dailymail.co.uk, scoate la iveala un efect nociv nou al abuzului de cafea asupra sanatatii anxietatea acuta sau atacurile de panica.

Moderatia este cuvantul cheie care ajuta la mentinerea sanatatii, atunci cand vine vorba de cafea. Specialistii subliniaza ca, in cantitati moderate, cafeaua este un tonic fizic si psihic grozav, insa tot ce depaseste o portie medie din aceasta bautura este considerat un risc pentru sanatate.

Expertii citati de publicatia britanica subliniaza efectul psihoactiv al cofeinei, care este considerat extrem de puternic, desi multi ii subestimeaza efectul.

Consumata in cantitati prea mari, cofeina provoaca transpiratie, tahicardie si creste nivelul de anxietate in organism, inrautatind manifestarile atacurilor de panica sau ale depresiei.


Citeste si despre:

Care sunt cauzele atacurilor de panica si cum le facem fata Tratamentul anxietatii si al atacurilor de panica cu acupunctura Anxietatea si atacurile de panica Cauzele aparitiei atacurilor de panica Psihoterapia in atacurile de panica Cauzele tulburarii de panica Gestionarea atacurilor de panica Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Psihoterapia atacurilor de panica Scapa de panica si anxietate Cand devin atacurile de panica o problema? Esentialul despre tulburarea de panica Atacurile de panica la copii: cum le recunoastem si cum intervenim Cum sa scapati de atacurile de panica? Cauzele care determina tulburarile de anxietate Ce poate cauza tiuitul in ureche?