Succesul sau esecul in incercarea de a renunta la kilogramele in plus tine de cunostintele tale despre alimentele satioase si cele care iti provoaca foame.
Alimentele bogate in fibre, proteine si apa iti asigura senzatia de satietate, in timp ce carbohidratii, zaharul si mancarurile prea sarace in calorii iti pot stimula foamea.
Fulgii de ovaz bogati in fibre si proteine iti pot asigura un mic dejun care sa alunge foamea cu succes pana la ora pranzului.
Ouale iti ofera si ele satietate la micul dejun, deoarece contin pana la 6 grame de proteine cu numai 70 de calorii.
Digestia poate fi incetinita de avocado, bogat in grasimi monosaturate, dar si de fasole si linte, care contin carbohidrati complecsi ce mentin senzatia de satietate pentru un timp mai indelungat.
Cea mai buna gustare care iti diminueaza foamea sunt merele, bogate in fibre si in apa. Un mar nu te ingrasa, are doar 80 de calorii.
Dulciurile pline de carbohidrati si zahar, fursecurile, cornurile si biscuitii iti stimuleaza puternic senzatia de foame.
Consumul de alcool iti slabeste vointa, dar iti si provoaca in mod direct foame.
Cand nu sunt integrale si au un continut ridicat de zahar, cerealele pentru micul dejun iti vor alunga foamea doar pentru scurt timp.
Chiar si mancarurile special concepute pentru diete devin o problema atunci cand continutul de proteine este prea scazut si nu contin destule fibre (legume si fructe). In loc sa slabesti, te vei lupta mai tare cu foamea.
Pentru o alimentatie echilibrata, elimina alimentele care iti provoaca foame si concentreaza-te asupra celor care iti ofera un continut nutritional bogat si iti asigura si satietatea.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.