Spitalul "Parhon" din Iasi a ramas fara curent in timpul unui transplant de rinichi

Publicat: 08 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Spitalul "Parhon" din Iasi a ramas, marti, fara energie electrica, in timp ce medicii efectuau un transplant de rinichi, transmite corespondentul NewsIn.

“Au fost niste momente de groaza, pe care nu vreau sa le mai traiesc niciodata. S-au luat imediat masuri, adica am suplimentat personalul medical si operatia a reusit”, a declarat dr. Adrian Covic, managerul spitalului "Parhon", dupa interventia chirurgicala.

Potrivit acestuia, generatorul nu a putut fi pus in functiune, deoarece are niste cabluri lipsa, pe care spitalul nu isi permite financiar sa le achizitioneze, valoarea acestora fiind de aproximativ 100.000 lei.

Pana de curent a surprins si alti 100 de pacienti care erau conectati la aparatele de dializa, neinregistrandu-se insa incidente.

Si conducerea unui alte unitati sanitare din Iasi, Spitalul "Sf. Ioan", si-a aratat nemultumirea, marti, fata de desele intreruperi de curent, managerul unitatii, dr. Lucian Popa, afirmand ca energia electrica se opreste in fiecare seara.

“Initial mi-au spus ca este de la reteaua noastra, iar dupa ce am verificat si am vazut ca nu este adevarat, am insistat sa primesc un raspuns de la ei (E.ON, n.r.), insa fara succes. si acest lucru nu se intampla numai la noi, ci cam la toate spitalele” a declarat, in conferinta de presa, dr. Lucian Popa, managerul Spitalul de Urgente.

Acesta a adaugat ca activitatea acestui spital nu este afectata de intreruperea curentului, deoarece unitatea este dotata cu trei generatoare, insa a subliniat ca doua surse deja s-au stricat. in plus, sustine dr. Lucian Popa, generatoarele creeaza un disconfort atat medicilor, cat si pacientilor din cauza zgomotului pe care il produc. "Ce putem sa facem, sa dam E.ON-ul in judecata? Din fericire, generatoarele au fost puse de la sfarsitul anului trecut si acopera toate cele sapte sali de operatie", a declarat, la randul lui, dr. Tudor Ciuhodaru, medicul coordonator al unitatii de primire urgente din cadrul Spitalului "Sf.Ioan".


Citeste si despre:

Metode de evitare a starilor de voma din timpul sarcinii Avantajele unui stil de viata sanatos: alimente bio, suplimente nutritive bio si produse bio fara gluten Anevrismul aortei abdominale, Dr. Bogdan Vintila, medic primar chirurgie vasculara Postmenopauza: semne si simptome Copiii cu ADHD - tulburare comportamentala sau rasfat excesiv? Indulcitorii artificiali: zaharina, aspartamul, sucraloza Magnetii de frigider, pericol de moarte pentru cardiaci. Ce descoperire importanta au facut cercetatorii! Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Anestezia in diverse investigatii: endoscopii, biopsii, laparoscopii sau alte investigatii exploratorii Diferenta dintre tusea productiva si tusea seaca Ce este leucodistrofia si cum gestionam aceasta boala rara neurologica Rezistenta la antibiotice - cum poate fi prevenita Bolile renale cronice Transplantul hepatic - cand si cum se realizeaza Scaunele de masina pentru copii