Magnetii de frigider, pericol de moarte pentru cardiaci. Ce descoperire importanta au facut cercetatorii!

Actualizat: 07 Iunie 2019
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Magnetii de figider pot fi fatali pentru persoanele bolnave de inima, in special pentru cele care au suferit diverse interventii chirurgicale, anunta cercetatorii de la Spitalul Universitar din Zurich, Germania.

Cercetatorii nemti sfatuiesc persoanele care se stiu "slabe de inima" sa evite contactul cu magnetii de figider si sa stea la o distanta de cel putin 3 cm de acestia. Simpla apropiere de aceste suvenire poate afecta buna functionare a pacemaker-urilor, stenturilor sau a altor implanturi cardiace si le poate pune in pericol viata.

Specialistii au tras concluzia si au descoperit pericolul in urma unui studiu efectuat pe 70 de pacienti cu stimulatoare cardiace. Acestia au descoperit ca riscul fatalitatii creste direct proportional cu marimea magnetului de care se apropie sau cu care intra in contact.

In acest context, cercetatorii nemti recomanda producatorilor de astfel de suvenire sa inscrie pe ambalaj informatii cu privire la potentialele riscuri la care sunt expusi cardiacii.


Citeste si despre:

Cum putem combate starile depresive post-concediu? Alzheimer Pericolele lipsei de magneziu din organism Cardiomiopatia hipertrofica Anevrismul aortic (aorta anevrismala) Depresia - tristetea patologica Anatomia inimii - Conductia si ciclul cardiac Uleiul de ficat de cod - un reper pentru sanatatea intregii familii, din 1854 Suferi de alergii alimentare? Cum sa eviti contactul cu alergenii alimentari in casa. Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace Malformatii cardiace congenitale Insuficienta cardiaca cronica Transplantul cardiac Programul de reabilitare cardiaca Insuficienta cardiaca si efectele asupra vietii