Tratament naturist pentru acnee

Actualizat: 12 Iulie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Acneea este cea mai comuna afectiune cronica a pielii, care se caracterizeaza prin inflamarea glandelor sebacee si foliculilor pilosi. De regula, leziunile apar pe pielea de pe fata, gat, piept si umeri.

Potrivit studiilor
, aproximativ 6 din 10 tineri cu varsta cuprinsa intre 12-14 ani sufera de acnee, iar acneea devine o afectiune tot mai jenanta odata ce tinerii incep sa se preocupe de aspectul lor.

Desi nu este o afectiune periculoasa, grava, acneea poate deveni suparatoare si poate desfigura, de exemplu, acneea severa poate cauza cicatrici permanente.

Cea mai frecventa forma de acnee este cea juvenila, care afecteaza aproximativ 80% din adolescenti, se vindeca singura in jurul varstei de 19 ani, fara a lasa cicatrici. Alte forma de acnee sunt acneea rozaceea, ce se observa mai ales la femeile care au trecut de varsta de 40 ani, dar si acneea neonatala, care afecteaza nou-nascutul, insa nu dureaza mai mult de cateva luni.

De asemenea, exista si forme particulare de acnee:
- acneea necrotica (a fruntii);
- acneea cheloidiana (a cefei);
- acneea conglobata (intinse abcese cu fistule).

Remedii naturiste

1. Vitamine eficiente in tratamentul acneei
Doua vitamine sunt eficiente in tratarea acneei – vitamina A si vitamina B3 (niacina).
Tratamentul cu ajutorul vitaminelor trebuie sa cuprinda un aport de 100 mg vitamina B13, de 3 ori pe zi, si 50.000 UI de vitamina A, de 3 ori pe zi. De asemenea, se recomanda si administrarea unei pilule de vitamina E, de 400 mg, o data pe zi.
Tratamentul trebuie urmat timp de o luna.

2. Zinc
In unele cazuri, tratamentul cu zinc impotriva acneei ofera rezultate radicale. Pentru un tratament eficient, doza necesara zilnica de zinc este de 50 mg, care se administreaza de 3 ori pe zi.

Pacientul trebuie sa isi administreze o doza de 50 mg de 3 ori pe zi timp de o luna, dupa care in functie de imbunatatirile remarcate de medicul curant doza de poate reduce la 25 mg pe zi.

3. Coaja de portocala
Tratamentul cu coaja de portocala realizat acasa s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea acneei. Pentru tratament coaja de portocala se rade, se amesteca cu putina apa si se aplica pe zonele afectate de acnee.

4. Lamaia
Unul din cele mai simple remedii pentru acnee este aplicarea in mod regulat a sucul de lamaie pe cosuri si acnee. Se lasa sa actioneze timp de maximum o ora, dupa care se spala cu apa calduta.

5. Usturoiul
Datorita proprietatilor sale antiseptice, usturoiul este folosit de foarte mult timp in tratarea acneei. Astfel, pentru uz extern specialistii recomanda pacientilor cu probleme sa se frece cu usturoi crud pe zonele afectate de acnee, deoarece ajuta la curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi.

Pentru uz intern, specialistii recomanda consumarea a 3 catei de usturoi pe zi, timp de o luna. Aceasta cura purifica sistemul sanguin si curata acneea.

6. Suc de codriandru si menta
O lingurita cu suc de coriandru amescat cu pulbere de curcuma este un alt remediu eficient in tratarea cosurilor si a punctelor negre. Aceasta pasta se aplica in fiecare seara, dupa ce in prealabil fata a fost bine curata.
Sucul de menta de foloseste asemanator sucului de coriandru.

7. Castravete
Castravete ras se aplica pe fata, ochi si gat timp de 15-20 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.

Dieta pentru acnee

- Dieta cu fructe
Pentru inceput, timp de o saptamana pacientul trebuie sa urmeze o dieta bazata numai pe fructe - mere, pere, struguri, grepfrut, piersici si ananas.
De asemenea, in aceasta perioada pacientul trebuie sa bea numai limonada neindulcita.

- Dieta echilibrata pentru tratarea acneii
Dupa o saptamana in care pacientul a consumat numai fructe, acesta trebuie sa introduca in alimentatie mai ales produse proaspete, cum ar fi: fructe si legume, nuci, cereale integrale, orez brun, mei sau seminte incoltite.

Atentie!
Primele imbunatari se pot observa chiar si dupa o luna de la inceperea tratamentului bazat pe legume si fructe.

- Evita ceaiul, cafeaua, bauturile carbogazoase si alimentele procesate
Carnea, zaharul, ceaiul, cafeaua, condimentele, bauturile carbogazoase, inghetata, bomboanele, alimentele procesate trebuie evitate pe cat posibil de catre persoanele care sufera de acnee.

Alte tratamente

- Sare efervescenta de baie
Specialistii recomanda pacientilor sa isi faca baie de doua ori pe saptamana cu sare efervescenta. Astfel, apa trebuie sa fie incalzita la 37.8 grade Celsius, iar la 60 litri de apa de adauga 1,5 kg de sare.

Pacientul trebuie sa stea in apa timp de 25-35 minute pana cand incepe sa transpire, dupa care trebuie sa face un dus cu apa calda si rece, alternativ.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Acneea in timpul sarcinii Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Cum se trateaza corect candidoza Informatii esentiale despre transplantul de organe Beneficiile uleiului de arbore de ceai Menopauza Beneficiile si efectele adverse ale echinaceei Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Laserul CO2 – procedura de ultima generatie pentru reducerea ridurilor si a cicatricilor pielii Ingrijirea pielii prin metode naturale Produse cosmetice preparate acasa Rozaceea Beneficiile uleiului de ricin Invata sa previi cicatricile lasate de acnee Acneea neonatala Rebela acnee