Americanii au la dispozitie primul stimulator cerebral pentru tratarea depresiilor grave

Publicat: 23 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Primul stimulator cerebral electromagnetic pentru tratarea depresiilor grave, in cazul carora medicamentele existente nu au fost eficiente, a inceput sa fie comercializat in SUA, a anuntat, miercuri, agentia France Presse.

Sistemul, numit NeuroStar, este folosit pentru stimularea magnetica transcraniana, actionand prin pulsatii electromagnetice de intensitate mare, care stimuleaza neuronii afectati de depresie.

Stimulatorul nu presupune anestezie sau chirurgie si poate fi folosit de orice psihiatru in cabinetul sau. sedintele zilnice dureaza 40 de minute si, pentru a avea efect, trebuie facute timp de trei saptamani.

In urma studiilor clinice, NeuroStar si-a demonstrat eficienta, inregistrand efecte terapeutice si clinice semnificative, fara efecte secundare.

Mai mult de jumatate dintre pacientii tratati cu antidepresive nu au inregistrat nicio ameliorare a simptomelor, astfel ca noul stimulator cerebral le ofera acestor pacienti o noua alternativa, potrivit dr. Josh Garden, de la Universitatea Michigan.

Comercializarea stimulatorului NeuroStar a fost aprobata pe 7 octombrie de Administratia americana pentru Medicamente si Alimente.


Citeste si despre:

Adevarul despre schimbarile de dispozitie Modificarile de dispozitie Abcesul cerebral 10 lucruri care va redau buna dispozitie dimineata Accidentul vascular cerebral (AVC) Anevrismul cerebral Recuperarea dupa accidentul vascular cerebral Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Preventia accidentului vascular cerebral Recunoaste semnele accidentului vascular cerebral Accidentul vascular cerebral ischemic si cel hemoragic Accidentul vascular cerebral, dusmanul din umbra Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Mituri despre accidentul vascular cerebral Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral