Durere faciala

Durerea faciala reprezinta durerea de la nivelul fetei.


Primul pas este sa descoperim daca exista un proces infectios sau neoplastic la nivelul structurilor profunde. Pentru aceste investigatii sunt utile radiografia sinusurilor si a dintilor si tomografia sinusala si cerebrala. De asemenea radiografia articulatiei temporomandibulare poate fi utila. Vizualizarea prin RMN a articulatiei temporomandibulare este procedura de electie pentru o patologie in zona respectiva. Se recomanda consultatia unui stomatolog, pentru a exclude afectiunile dentare si a unui specialist ORL, pentru excluderea sinuzitelor.
Pentru excluderea nevralgiei migrenoase si a migrenelor atipice se poate face un test terapeutic la histamina. Este utila observatia pacientului in timpul crizei, cand compresia arterei temporale superficiale poate exclude migrena si/sau o injectie cu sumatriptan succinat poate exlude nevralgia migrenoasa si migrenele atipice.
Un test terapeutic cu carbamazepina poate fi util in diagnosticul nevralgiei trigeminale, dar consultatia unui neurolog pentru injectarea cu alcool a ramurilor maxilare si mandibulare ale trigemenului va usura diagnosticul si va rezolva problema pacientului.

Citeste si despre:

Afectiunile care provoaca durere faciala Durerea cronica Durerile sinusale – simptome si remedii Pasi importanti si eficienti in gestionarea durerilor Tratament in caz de otalgie (durerea de urechi) secundara scufundarii Fractura faciala Durerea neuropata Paralizia Bell (paralizia faciala periferica) Durerea de cap (cefaleea) cauzata de starile de tensiune Beneficiile masajului facial
Cere sfatul medicului ×