Constipatie

Evacuare dificila a unor scaune dure sau evacuarea rara a scaunelor (de doua ori sau mai putin pe saptamana).


Daca constipatia este acuta, o radiografie a abdomenului si o hemoleucograma completa sunt necesare pentru a determina daca pacientul are obstructie intestinala.

Analizele pentru o constipatie cronica trebuie sa includa descoperirea sangerarilor oculte, sigmoidoscopia, clisma cu bariu (irigografia) si o colonoscopie.

Biochimia si alte teste diagnostice sunt necesare pentru a exclude alte cauze sitemice ce duc la constipatie cum ar fi: diabetul, hipotiroidismul si alte cauze de hipercalcemie.

Daca testele diagnostice sunt negative, se recomanda consultul unui psihiatru si al unui ginecolog. O dieta cu fibre poate fi utila. De asemenea, trebuie eliminat consumul cronic de laxative.
Disfunctia sfincteriana anala poate fi diagnosticata cu ajutorul unui manometru. Daca pacientul prezinta si probleme de retentie urinara trebuie consultat si un urolog.

Citeste si despre:

Alimente care determina constipatia Constipatia la copil Constipatia la copiii mai mari de 12 ani Remedii naturiste pentru diaree si constipatie Constipatia la adulti Constipatia: mituri si adevaruri Constipatia Dieta in constipatie Constipatia: tratamente alternative Constipatia la copii intre 0 si 11 ani