ZELDOX, liofilizant/solvent pentru solutie injectabila

Prospect

Publicat: 29 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Liofilizant/solvent pentru solutie injectabila. 20 mg/ml; cutie x 1 fl. liof. + 1 f. x 1,2 ml solv.

Indicatii:
Tratamentul schizofreniei.

Doze si administrare:
Oral: Doza de atac: 40 mg de 2 ori pe zi, in timpul meselor. Doza maxima 80 mg de 2 ori pe zi. Doza maxima se poate atinge la nevoie in a 3-a zi de tratament. De regula doza de intretinere este de 20 mg de 2 ori pe zi. La varstnici peste 65 ani si in insuficienta hepatica se reduc dozele. In insuficienta renala nu este necesara reducerea dozelor. intramuscular: 10-20 mg, maxim. 40 mg/zi. Dozele de 10 mg pot fi administrata la 2 ore. Se recomanda pentru tratament de intretinere inlocuirea caii intramusculare cu calea orala. Varstnici peste 65 ani: nu se recomanda calea intramusculara.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate, sindro congenital de interval QT, IMA recent, insuficienta cardiaca decompensata, aritmii tratate cu antiaritmice din clasa IA si III. Asocierea cu medicamente care prelungesc intervalul QT. sarcina. alaptare. Soferi si activitati de precizie. Asocierea cu alcool.

Atentionari:
Ziprasidona produce, in functie de doza, o prelungire usoara sau moderata a intervalului QT. Prudenta la pacientii cu bradicardie semnificativa. Prudenta in caz de hipokaliemie, hipomagneziemie (creste riscul aritmiilor maligne). Prudenta la cei cu convulsii in antecedente. Prudenta in insuficienta hepatica. Atentie in cazul insuficientei renale si insuficienta hepatica la administrarea intramusculara.

Reactii adverse:
Oral: somnolenta, astenie, cefalee, constipatie, uscaciunea gurii, dispepsie, hipersalivatie, greata, varsaturi, agitatie, acatizie, ameteli, distonie, sindrom extrapiramidal, hipertonie, tremor, tulburari de vedere, dischinezie tardiva (se recomanda reducerea dozei sau intreruperea tratamentului); intramuscular: durere la locul injectiei, astenie, cefalee, hipertensiune arteriala, hipertensiune arteriala ortostatica, diaree, greata, somnolenta, ameteli, acatizie, tahicardie.

Citeste si despre:

Contraceptivele injectabile Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat Testele cutanate pentru depistarea alergiilor Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: Informatii pentru pacient Tratament naturist pentru ateroscleroza Tratamente naturiste pentru artrita Fentanil Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste
Cere sfatul medicului ×