VINCAMINA, drajeuri

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Insuficienta cerebro-vasculara subacuta sau cronica, tulburari psiho-comportamentale ale senescentei, sindrom post-comotional in traumatismele craniene, sechele postictus; tulburari circulatorii ale urechii interne, boala Mnire, acufene, vertij.

Doze si mod de administrare
Oral: initial 2 drajeuri (20 mg) de 3-4 ori/zi, apoi se scade la 1 drajeu de 3 ori/zi. Intramuscular: 1-3 fiole/zi (10-30 mg), in cure de 10-30 zile, separate prin pauze de 10-15 zile.
In perfuzie intravenoasa: 3-6 fiole (30-60 mg) in 250 ml solutie glucozata sau salina izotone, introduse in decurs de 4 ore, sub controlul presiunii arteriale (doza se micsoreaza cand varsta depaseste 70 de ani).

Actiune terapeutica
Mareste circulatia si amelioreaza metabolismul cerebral, are efecte trofice si protectoare asupra neuronilor cerebrali.

Compozitie
Drajeuri continand vincamina 10 mg

Contraindicatii
Sarcina, tumori cerebrale cu hipertensiune intracraniana.
Prudenta si doze mici progresiv crescande in caz de sechele infarct si aritmii (se corecteaza eventual hipokaliemia). Injectiile sunt contraindicate in cardiopatiile organice (insuficienta cardiaca, sechele dupa infarct), aritmii de cauza organica, bloc atrioventricular, tulburari electrocardiografice de repolarizare - situatii care impun prudenta si in cazul folosirii caii orale.
Prudenta la hepatici si in afectiunile convulsivante.
Nu se injecteaza intravenos direct (in forma nediluata).

Reactii adverse
Rareori tulburari digestive.

Citeste si despre:

Consecintele unei supradoze de aspirina Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc