VACCIN TETANIC CONCENTRAT NEADSORBIT, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie

Produsul contine 100 Lf anatoxina tetanica pe ml.

Actiune terapeutica

Stimularea producerii de anticorpi antitetanici, conferind imunitatea antitetanica.

Indicatii

Profilaxia tetanosului.

Doze si mod de administrare

Vaccinul tetanic, ca atare sau asociat cu vaccinul tifoidic liofilizat de uz intradermic, se inoculeaza i.d. in regiunea deltoidiana, in volum de 0,1 ml (10 Lf), cu dermojetul sau seringa.
Cand se asociaza cu vaccinul tifoidic, continutul unei fiole de vaccin tifoidic liofilizat de 5 ml se suspensioneaza in 5 ml vaccin tetanic concentrat neadsorbit, astfel ca o doza de 0,1 ml contine pe langa 10 Lf si 500 milioane de bacili tifici omorati.
Schema de vaccinare:
Pentru o vaccinare completa se administreaza i.d. doua doze a cate 0,1 ml vaccin tetanic concentrat neadsorbit sau doua doze a cate 0,1 ml din asocierea vaccinului tetanic concentrat neadsorbit cu vaccin tifoidic, la o luna interval, urmata in ambele cazuri de a treia doza de 0,1 ml, la 6-12 luni (doza de rapel). In cazul unor plagi cu potential tetanigen ridicat, se poate aplica schema de imunizare accelerata.

Contraindicatii

Vaccinarea se amana in caz de boli infectioase acute, febrile.

Reactii adverse

Reactii locale minime: zone reduse de eritem si/sau o usoara induratie locala.
Reactiile generale sunt practic absente.

Citeste si despre:

Vaccin antitetanos – cand se face si cat timp este valabil Plagi prin muscatura, impuscare si tetanigene Tetanosul - informatii generale Vaccinarea antigripala Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea - drept sau obligativitate? Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari)