URO-VAXOM, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Tratamentul infectiilor recidivante sau cronice ale cailor urinare indiferent de germenii implicati. Reprezinta un tratament adjuvant asociat antibioterapiei uzuale. Uro-Vaxom este in special recomandat in urmatoarele afectiuni: cistite, piclonefrite, uretrite, bacteriurii asimptomatice, infectii survenite in timpul cateterismului vezical sau uretral.

Doze si mod de administrare
Tratamentul infectiilor recidivante in faza acuta: 1 capsula pe zi ca adjuvant al antibioterapiei, administrat de preferinta pe stomacul gol, pana la disparitia simptomelor, dar cel putin 10 zile consecutiv. Tratamentul cazurilor rebele si recidivante: 1 capsula pe zi timp de 3 luni consecutiv.

Compozitie
Fiecare capsula contine: 6 mg extract de e.coli cu proprietati imunostimulante.

Actiune terapeutica
imunoterapia orala a infectiilor urinare.
Uro-Vaxom stimuleaza in mod nespecific mecanismele de aparare naturala a organismului. Creste astfel rezistenta fata de infectiile urinare si permite diminuarea duratei si frecventei antibioterapiei ca si a curelor de dezinfectare urinare. Actiunea sa asupra sistemului imunitar a fost demonstrata: la animal printr-o stimulare nespecifica a limfocitelor B si a celulelor NK, o activare a macrofagelor peritoneale si a fagocitozei, o stimulare a imunoglobulinelor secretorii, in particular a iga, ca si prin teste de protectie activa; la om, prin stimularea limfocitelor T si a inductiei de interferon endogen.

Masuri de precautie
Desi studiile pe animale n-au evidentiat efecte teratogene sau fetotoxice, se recomanda ca de altfel pentru cea mai mare parte a medicamentelor, a nu se administra Uro-Vaxom in timpul primelor 3 luni ale sarcinii, decat cu avizul medicului.
Toleranta: experimentarile clinice au demonstrat ca Uro-Vaxom este bine tolerat. Nu se cunosc contraindicatii pana acum.
Interactiuni: nu se cunosc pana acum.
Stabilitate: protejat de caldura, produsul este valabil pana la data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Laserul CO2 – procedura de ultima generatie pentru reducerea ridurilor si a cicatricilor pielii Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica