TONOTIL N

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Este indicat ca un tonic in conditii de slabire a organismului, in anorexie; in convalescenta. Datorita indicatiilor de mai sus Tonotil-N poate fi administrat in toate "Specialitatile Medicale",dupa cum urmeaza: Pediatrie: retardare psihosomatica, convalescenta, anorexie, ameliorarea capacitatii de adaptare, oboseala in urma unui efort intelectual prelungit. Medicina interna: Surmenaj fizic si intelectual, convalescenta, stari de slabiciune (anemie, anorexie), insuficienta hepatica. Geriatrie: Depresiune senila sau dementa senila, dereglari psihosomatice ale varstei a III a si persoane varstnice, pierderea memoriei, de scadere a performantelor intelectuale, dereglari metabolice si ca adjuvant in tratamentul cu medicamente angiovasculare. Neurologie: Tensiuni nervoase, oboseala asociata cu administrarea de medicamente sedative. Ca supliment in tratamentul cu antidepresive si anxiolitice. Chirurgie: Este un tonic pentru organism; se recomanda in convalescenta dupa interventii chirurgicale. Oftalmologie: Oboseala oculara, miopie progresiva, boli ale retinei datorate dereglarilor metabolice, proasta vascularizatie la nivel ocular, ambliopie datorata fumatului, atrofia nervului optic Leber, si ca aditiv in tratamentul cu medicatie anticatarala pentru a preveni cataracta senila (datorita efectelor asupra reglarii metabolismului celular, aprovizionarii organismului cu aminoacizi esentiali). Obstetrica Ginecologie: Convalescenta, tensiune nervoasa, slabiciune, climacteriu. Ortopedie Trautomatologie: Ca un tonic al organismului si ca un tonic pentru pacientii ce urmeaza a fi operati. Convalescenta (dupa interventii chirurgicale, traumatisme, etc.). Medicina Sportiva: Recuperare psihosomatica a atletilor.
Se indeparteaza sigiliul de metal al fiolei, prin extragere. Apoi se impinge dopul rosu in asa fel incat sa se goleasca continutul acestuia in partea lichida din fiola. Se agita bine fiola. Se inlatura dopul si se goleste continutul fiolei intr-un pahar. Tonotil-N are un gust bun, si este usor de baut. Daca se doreste, acesta poate fi diluat cu apa. Tonotil-N poate fi administrat cu siguranta la pacientii suferind de diabet zaharat, deoarece acesta nu contine zahar.

Doze si mod de administrare
Adulti: 1-2 fiole dimineata, inainte de dejun. Copii: 1 fiola dimineata, inainte de dejun.

Se indeparteaza sigiliul de metal al flaconului, prin extragere. Apoi se impinge dopul rosu in asa fel incat sa se goleasca continutul acestuia in partea lichida din flacon. Se agita bine flaconul. Se inlatura dopul si se transvazeaza continutul flaconului intr-un pahar. Tonotil-N este usor de administrat si are gust placut. Se poate dilua cu apa. Tonotil-N poate fi administrat si la diabetici, deoarece nu contine zahar. Solutia se administreaza imediat dupa constituire. Adulti: doza recomandata este de 1-2 flacoane dimineata, inainte de micul dejun Copii: doza recomandata este de 1 flacon dimineata, inainte de micul dejun Pentru informatii suplimentare in privinta utilizarii produsului si a duratei tratamentului adresati-va medicului.

Compozitie
Fiecare fiola (10 ml) contine (in capac sub forma de pulbere): l-fosfotreonina 20 mg, l-glutamine 75 mg, hidroxocobalamina 500 mcg; (in fiola sub forma de solutie): l-fosfoserina 60 mg, l-arginina HCl 150 mg, sorbitol pulbere 4,5 g.

Actiune terapeutica
Tonotil-N tonifica organismul, stimuleaza apetitul, inlatura oboseala fizica si psihica, combate surmenajul, elimina stressul si ajuta la recuperare dupa interventii chirurgicale si in convalescenta. Tonotil-N procura organismului doza zilnica necesara de substante esentiale generative si actioneaza biologic. Tonotil-N poate fi administrat cu siguranta la copii, adulti si la persoanele varstnice deoarece nu are contraindicatii si efecte secundare; este un produs de maxima siguranta. Tonotil-N este o combinatie de aminoacizi cu hidroxocobalamina. Fosfoserina este un aminoacid fosforilat, care interfera in biosinteza fosfolipidelor in tesutul nervos. Glutamina, amina acidului glutamic, in contrast cu acidul glutamic liber, poate penetra bariera hemato-encefalica. Glutamina este implicata in biosinteza unor substante biologice, cum ar fi in sinteza acetilcolinei si in reactiile legate de transportul grupelor amino. Fosfotreonina, un aminoacid fosforilat, joaca un rol important in biosinteza lipoproteinelor cerebrale. Arginina este un aminoacid necesar hematopoiezei si s-a constatat ca arginina, la fel ca si hidroxocobalamina sunt extrem de utile pentru functionarea normala a diferitelor enzime necesare sintezei acizilor nucleici. Cercetari recente in biochimie au aratat ca toate bolile sunt cauza unor dereglari ale metabolismului celular. Caracteristicile principale a acestor anomalii sunt urmatoarele:
1 Defeciente ale fosforilarii oxidative mitocondriale.
2 Descresterea sintezei proteice ribozomiale.
3 Cresterea activitatii lizosomiale. Tonotil-N regleaza metabolismul celular si furnizeaza energie astfel: acesta induce reactii de fosforilare; sintetizeaza creatinina si acid ketoglutaric; stimuleaza glicogeneza; substituie deficienta de glucoza. Tonotil-N are actiune detoxifianta deoarece aceasta previne acumularea de amoniac in celula nervoasa. Tonotil-N are actiune regenerativa, deoarece; induce anabolismul proteic, lipidic, glucidic, formarea de acid nicotinic si transaminaze (acetilcolina, acid g-aminobutiric, serotonina); regleaza balanta potasiului in organism; retine sodiul in organism. Tonotil-N prin scaderea concentratiei de acid lactic in sange si prin scaderea amplitudinii respiratorii, duce la: cresterea rezistentei persoanelor care presteaza munca fizica; imbunatatirea metabolismului aerob celular. Tonotil-N are rezultate excelente in bolile clinice, de exemplu: tulburari psihosomatice si dementa senila in care metabolismului nervos este alterat; asigura o functionalitate psihica excelenta; creste producerea de energie si consumul de oxigen de catre celulele organismului. Tonotil-N completeaza componentii biologici deficitari ai celulelor fara a suprincarca organismul cu substante non-naturale

Masuri de precautie
Produsul nu trebuie lasat la indemana copiilor. Interactiuni Nu sunt cunoscute. Atentionari speciale Se recomanda prudenta la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica severa sau cu acidoza metabolica sau la pacientii cu tulburari ale metabolismului aminoacizilor.

Sarcina si alaptarea
Tonotil N poate fi administrat in timpul sarcinii si in perioada de alaptare.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse
Reactii alergice in cazul hipersensibilitatii la unul dintre componentii produsului. Supradozaj Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 10 flacoane a 10 ml solutie orala prevazute cu dop cu lacas pentru 170 mg pulbere pentru solutie orala. 3 Producator Vianex S.A., Grecia

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata Vianex S.A., 32 Kifissias Ave, Atrina Center, Paradissos Maroussi 15125, Atena, Grecia

Data ultimei verificari a prospectului Aprilie, 2005

Citeste si despre:

Managementul constipatiei in ingrijirea paliativa Cauzele febrei de origine necunoscuta Tot ce trebuie sa stii despre timpanometrie Prea multe medicamente? Ce trebuie sa stim despre polimedicatia la varstnic Sindromul Pierre Robin, cauza de malformatii la copil Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Care este rolul ficatului in organism si ce afectiuni pot indica durerile Premiera in medicina privata din Romania: chirurgii de la MedLife Humanitas au realizat primele reconstructii mamare asistate robotic la Cluj. Operatiile au fost pro-bono Hipoacuzia la varstnic: semne, cauze, tratamente pentru imbunatatirea auzului Venografia - cand si cum se realizeaza? Inghitirea dificila - cauze, investigatii, tratament Durerea toracica non-cardiaca – cum excludem cauzele grave?