TOLMICEN, crema

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
crema Tolmicen 1%, tub de 10 si 30 g. lotiune Tolmicen 1%, flacon de 30 ml. Pudra Tolmicen 0,5%, flacon de 100 g.

Indicatii
Tolmicen s-a relevat ca fiind eficace in tratamentul topic al afectiunilor fungice cutanate cauzate de micelii sensibile si mai ales: piciorul atletului, epidermofitii ale pliului inghinal sau ale altor pliuri cutanate, pityriasis versicolor, tinea corporis, erythrasma.
Microbiologie: activitatea fungistatica si fungicida a Tolmicen a fost confirmata de studii in vitro si in vivo pe urmatoarele specii:
Tricophyton mentagrophytes
Microsporum audouini
Tricophyton rubrum
Microsporum canis
Tricophyton schoenleinii
Microsporum gypseum
Tricophyton tonsurans
Epidermophyton floccosum
Tricophyton verrucosum
Aspergillus niger
Tricophyton violaceum
Malassezia furfur
Toxicologie farmaceutica: Tolmicen exercita local actiunea sa antifungica. Nici o alta actiune farmacologica nu a fost evidentiata in timpul si dupa administrarea generala. Nici o netoleranta locala sau generala nu s-a constatat pe animalele de laborator. Absorbtia percutanata s-a demonstrat a fi diminuata. Administrarea medicamentului pe cale orala la soarece si la iepure in cursul gestatiei nu a fost urmata de nici un efect embriotoxic sau teratogen.

Doze si mod de administrare
2-3 aplicatii pe zi, pe leziunile afectate de micoza. A se frectiona usor. Tratamentul trebuie continuat pe cat posibil mai multe saptamani, dupa disparitia leziunilor, si numai cu avizul medicului. Crema si lotiunea sunt indicate in formele caracterizate de o exsudare deosebit de marcata. Lotiunea este la fel de utila in tratamentul formelor de pityriasis versicolor cu manifestari cutanate extinse. Pudra este in primul rand indicata in prevenirea recidivelor, si in special in spatiile interdigitale ale piciorului si in alte pliuri cutanate. in cazul piciorului de atlet se va utiliza Tolmicen pudra in incaltaminte si in sosete, potential habitat al miceliilor responsabile de infectie; aceasta constuie un adjuvant in tratamentele cu celelalte forme ale produsului.
Toleranta: pe plan clinic, la pacientii tratati cu acest medicament sub diversele sale forme, toleranta locala si generala a Tolmicen este in general buna. Nu s-a constatat nici o variatie de la parametrii de laborator imputabila medicamentului. Oricum, in cateva cazuri foarte rare s-au putut observa, ca urmare a tratamentului cu Tolmicen, unul sau mai multe din urmatoarele simptome pe locul aplicarii: prurit, roseata, senzatie de arsura, deshidratare, eruptii eritemato-veziculare sau eritemato-papuloase, sau accentuarea modica a simptomatologiei clinice deja existente. Aceste manifestari sufera in general regresii spontane, iar intreruperea tratamentului nu a fost necesara decat in caz exceptional.

Contraindicatii
In cazul cunoasterii hipersensibilitatii individuale la medicament.

Masuri de precautie
Chiar daca pana acum nu s-a observat nici un semn de sensibilizare imputabila in mod cert diferitelor forme de Tolmicen, este momentul sa amintim ca uzul prelungit al medicamentelor topice poate determina fenomene de sensibilizare; daca acestea se manifesta, trebuie intrerupt tratamentul si stabilita o terapie apropriata. Aparitia unei usoare coloratii in lotiunea de Tolmicen nu modifica activitatea si tolerabilitatea produsului.


Citeste si despre:

Cremele de la A la Z Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare 5 secrete despre cremele antirid pe care trebuie sa le cunoasteti Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum sa gasiti crema hidratanta potrivita Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum Impactul radiatiilor ultraviolete. Cum alegem si folosim corect cremele de protectie solara Crema de protectie solara - cum o alegem pe cea potrivita Ingrijirea pielii bebelusului: esentialul despre creme, pudre, sapunuri
Cere sfatul medicului ×