Picior de atlet

boala cutanata localizata intre degetele de la picioare, caracterizata prin fisuri si crapaturi mai mult sau mai putin adanci.
Piciorul de atlet, cunoscut si sub termenul englez athletic foot este o boala frecventa provocata de proliferarea ciupercilor microscopice (dermatofiti sau levuri) sau a unor germeni Gram negativi. El se intalneste mai ales la sportivi si, ca regula generala, la toti cei care poarta in mod obisnuit incaltaminte care favorizeaza transpiratia.
Un picior de atlet se semnaleaza mai intai prin inrosiri si vezicule ale fetelor laterale ale degetelor de la picioare, care, pana la urma, se transforma in fisuri. tratamentul consta in bai de antiseptice, in dezinfectarea cu alcool iodat si in aplicarea de antifungice (medicamente impotriva ciupercilor).
Prevenirea recidivelor consta intr-o igiena riguroasa a picioarelor, in particular este necesar sa se evite transpiratia si macerarea pielii, purtand ciorapi din fibre naturale.

Citeste si despre:

Ciuperca piciorului - generalitati Ciuperca piciorului: 5 reguli pentru a evita infectia Leziunile piciorului - sindromul cuboid Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului Onicomicoza - infectia fungica a unghiei Stabilizarea axiala a coloanei vertebrale Crampele musculare Leziuni ale meniscului de la nivelul articulatiei genunchiului Platfusul Picioarele: 18 indicii despre sanatate