TOBREX, unguent oftalmic

Prospect

Publicat: 16 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Oftalmic: infectiile externe ale ochiului si anexelor, produse de germeni sensibili; otita externa provocata de microbi sensibili. Inhalator: infectii cu pseudomonas aeruginosa ale pacientilor cu fibroza chistica.

Doze si mod de administrare:
Oftalmic: 1,5 cm ung. sau 1-2 pic. colir in sacul conjunctival inferior al ochiului afectat de 2-3 ori pe zi sau la fiecare 3-4 ore in infectiile severe. Inhalator: 300 mg de 2-4 ori/zi.

Copii
TOBREX poate fi utilizat la copii cu varsta de 1 an si mai mare. Nu utilizati TOBREX la copiii cu varsta mai mica de 1 an deoarece siguranta si eficacitatea nu au fost inca stabilite la aceasta populatie.

Nu este recomandata purtarea lentilelor de contact concomitent cu prezenta unei infectii oculare. Informati medicul despre aceste situatii. in aceste cazuri, se poate folosi medicamentul doar sub supravegherea medicului. Trebuie evitata administrarea prelungita sau excesiva a medicamentului.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Ca si in cazul administrarii altor unguente oftalmice, incetosarea tranzitorie a vederii sau alte tulburari ale vederii pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca dupa administrare apare incetosarea vederii, pacientul trebuie sa astepte pana cand vederea revine la normal inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Daca utilizati si alte medicamente pentru ochi, asteptati 10-15 minute intre administrarea TOBREX si a celuilalt medicament si aplicati unguentul ultimul.

Efecte care apar cand tratamentul cu TOBREX este intrerupt: Nu sunt cunoscute.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la tobramicina si la aminoglicozide; utilizarea auriculara la bolnavii cu timpanul perforat.

Atentionari:
Urmarirea atenta a evolutiei afectiunii; risc de rezistenta, prudenta in insuficienta renala, interactiuni medicamentoase cu alte aminoglicozide, sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie. Nu se amesteca in nebulizator cu dornaza-alfa.

Reactii adverse:
Oftalmic: hipersensibilitate, prurit, edem palpebral, eritem conjunctival. Inhalator: disfonie, tinitus.

Pastrare
Trebuie sa aruncati tubul dupa patru saptamani de la prima deschidere, pentru a evita infectiile. Scrieti data la care ati deschis tubul prima oara in spatiul de mai jos: Deschis: Pastrati unguentul la loc sigur, unde copiii nu il pot vedea si nu pot avea acces la el. A se pastra la temperaturi sub 25`C. A nu se pastra la frigider. A se pastra tubul inchis. Nu utilizati unguentul dupa data expirarii (marcata cu Exp) de pe tub si cutie.

Ce contine TOBREX
Substanta activa este tobramicina. Un gram unguent oftalmic contine tobramicina 3 mg. - Celelalte componente sunt: clorobutanol anhidru, parafina lichida, vaselina alba.

Cum arata TOBREX si continutul ambalajului

TOBREX se prezinta ca un unguent omogen de culoare alba-galbuie intr-un ambalaj care contine 3,5 g unguent oftalmic intr-un tub din aluminiu cu varf si capac din plastic.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata ALCON COUVREUR N.V. Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgia Fabricantii ALCON COUVREUR N.V. Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgia ALCON CUSI S.A. Camil Fabra 58, 08320 El Masnou Barcelona, Spania Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Acest prospect a fost aprobat in Mai 2013

Citeste si despre:

Keratoconjunctivita sicca Abraziunile corneene Trahomul – conjunctivita granuloasa Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Conjunctivita, afectiune favorizata de sezonul estival Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Conjunctivita - evolutie, simptome si tratament Migrena oftalmica Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Infectiile herpetice oculare Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten