THOMASIN, sol.buv.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Tulburari circulatorii, ca de ex. colaps circulator in caz de suprasolicitare corporala sau ortostatism prelungit; tendinta la colaps la cei cu interventii chirurgicale gastrice; hipotensiune in cadrul sau dupa o boala infectioasa, intoxicatii, hipomotilitate, in faza de reconvalescenta postoperator si postpartum, precum si la varste inaintate; stari hipotensive acute si cronice de natura patologica.

Poate fi folosit si in: profilaxia scaderilor tensionale in cadrul interventiilor cu scop diagnostic, chirurgicale sau stomatologice; terapia hipotensiunii, urmare a indigestiei de antiepileptice si psihotrope.

Contraindicatii:

- hipersensibilitate la etilefrina clorhidrata;
- hipertensiune arteriala; tulburari circulatorii cu cresteri tensionale si ale frecventei cardiace in ortostatism;
- hiperfunctia glandei tiroida;
- tumori suprarenale;
- boli oftalmologice cu cresterea tensiunii intraoculare (glaucom);
- ateroscleroza;
- cardioscopie ischemica;
- tahiaritmii;
- tulburari de evacuare ale vezicii urinare, in special in cazul adenomului de prostata.

Precautii:

Se recomanda administrarea cu precautie in diabetul zaharat, in tulburarile renale grave, in hipercalcemie si hipopotasemie, in hipertrofia ventriculara dreapta.
A nu se administra Thomasin in primele 3 luni de sarcina.
Dupa luna a 4-a de sarcina, utilizarea medicamentului se va face numai la indicatia medicului.
Deoarece medicamentul trece in laptele matern, se va intrerupe tratamentul cu Thomasin pe perioada alaptarii.

Reactii adverse:

In general, preparatul este bine suportat.
De regula, nu s-au semnalat reactii adverse.
La persoanele cu sensibilitate crescuta si/sau in cazul supradozarii, pot aparea ocazional neliniste, transpiratii si intoleranta gastro-intestinala.
Foarte rar s-au inregistrat simptome similare anginei pectorale, palpitatii, pusee hipertensive insotite eventual de cefalee si tremur muscular.

Citeste si despre:

Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Poluarea - consecinte medicale Blastomicoza Metilmercurul si sarcina Infectii cu Mycoplasma si Ureaplasma Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Patologie traumatica - plagi si contuzii Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste Metode sigure de pastrare a igienei bucale pentru bebelusi Durerile de calcai – cauze si tratament nechirurgical Artroplastia de sold