TAVER, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare

Ambalaje de uz spitalicesc cu 500/1000 tablete. Ambalaje sub forma de blistere cu 50 tablete.

Compozitie

Numele acestui medicament este TAVER. Fiecare comprimat contine 200 mg carbamazepina.

Carbamazepina face parte din grupul medicamentelor numite anti-convulsivante. Acestea sunt folosite pentru tratamentul epilepsiei.

Comprimatele mai contin amidon de porumb, celuloza pudra, povidona, amidon sodic, sodium laurii sulfat si stearat de magneziu.

Indicatii

Taver este indicat in: nevralgia de trigemen, de natura idiopatica; nevralgia de trigemen datorata slcerozei multiple; nevralgia idiopatica glosofaringiana; diabetul insipid de origine centrala; polidipsia si poliuria de cauze neurohormonale. in plus este indicat in: epilepsia psihomotorie si in crizele epileptice temporare, marele rau epileptic; epilepsia jacksoniana; epilepsia mixta; epilepsia caracterizata numai prin modificari psihice, la fel de bine ca si in alte tulburari psihice asociate cu modificari nespecifice ale EEG.

Doze si mod de administrare

Se incepe tratamentul cu doze individuale scazute si se cresc treptat dozele.
Adulti: doza de intretinere este de 2 tablete, de 2-3 ori pe zi.
Copii peste un an: 1/2-1 tableta pe zi;
Intre 1-5 ani: 1 tableta o data sau de doua ori pe zi;
Intre 5-10 ani: 1 tableta de 2-3 ori pe zi. In nevralgia de trigemen se incepe cu 1 - 2 tablete zilnice si se creste doza pana cand se obtine inlaturarea durerii.

Contraindicatii

Nu luati medicamentul fara sa va consultati medicul daca:

- ati avut rush cutanat, piele rosie sau mancarimi, umflaturi ale fetei sau respiratie grea dupa ce ati luat TAVER sau alta carbamazepina.
- suferiti de boli cardiace
- aveti un istoric de porfirie intermitenta.

Avertizati medicul sau farmacistul daca:

- suferiti de boli hepatice
- suferiti de boli renale
- sunteti, puteti fi sau incercati sa fiti insarcinata . alaptati

Este important sa spuneti daca luati:

- contraceptive
- anticoagulante ( warfarina)
- inhibitori de monoaminooxidaza

Este bine sa spuneti medicului despre orice alte medicamente pe care le luati. Nu uitati de acele medicamente luate fara prescriptie.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa