Nevralgie

durere provocata de o iritatie sau de o leziune a unui nerv senzitiv. durerea evolueaza, in general, prin crize destul de intense, dar intre crize poate persista un fond dureros.
Diferitele tipuri de nevralgie se clasifica dupa localizarea lor in:
- nevralgia faciala provoaca o durere supraacuta in zona controlata de catre nervul trigemen. Ea afecteaza, in principal, obrazul, pleoapele superioare si, de cele mai multe ori, maxilarul superior. Ea se produce de o singura parte si este adesea provocata de o stimulare a unei zone particulare a fetei.
- Nevralgia interstitiala intervine de ambele parti, dar urmeaza traiectul de inervatie cutanata care taie oblic coastele.
- Nevralgiile prin iritaria nervilor membrelor coboara in lungimea unei benzi stramte pana la extremitatea membrului: nevralgia cervicobrahiala in membrul superior, nevralgia crurala si sciatica in membrul inferior.

Tratament - Acesta depinde de fiecare caz, dar cuprinde adesea o imobilizare temporara (repaus la pat, purtatul unui corset sau al unui colier cervical), luarea de analgezice, de antiinflamatoare (pe cale injectabila sau orala sau in infiltratii) sau, inca, sedinte de kineziterapie.

Citeste si despre:

Cefaleea repetitiva (nevralgia migrenoasa) Nevralgia de trigemen Nevralgia intercostala Nevralgia Arnold Nevralgia occipitala - cauze, simptome si tratament Exercitii de stretching pentru ameliorarea simptomelor de nevralgie sciatica Afectiunile care provoaca durere faciala Sindromul Tolosa-Hunt Liftingul fruntii Urzica in tratarea anemiei