TADOR INJECT, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 04 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
Oral: tratament simptomatic de scurta durata al durerilor musculo-scheletice, dismenoree, durerile dentare. Injectabil: postoperator, colica renala, dorsalgii severe.

Doze si mod de administrare:
Oral: 25 mg la 8 ore. Doza zilnica max. 75 mg. Nu trebuie folosit timp indelungat. Se recomanda adm. cu cel putin 30 de min. inaintea meselor. Varstnici, IH, IR: doza zilnica max. 50 mg. Injectabil intramuscular/intravenos: 50 mg la 8-12 ore, nu mai mult de doua zile. Doza zilnica max. 150 mg.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la dexketoprofen, orice alt AINS sau la excipientii produsului; antecedente de crize de bronhospasm, rinita acuta, urticarie sau edem angioneurotic la acid acetilsalicilic; ulcer gastroduodenal activ sau in antecedente dispepsie cronica; boli hemoragice, tratament concomitent cu anticoagulante; boala Crohn sau colita ulceroasa; antecedente de astm bronsic; IR moderata - grava; IH grava; sarcina si alaptare; copii.

Copii si adolescenti
Nu luati TADOR INJECT daca aveti varsta sub 18 ani.

Sarcina si alaptarea
Nu utilizati TADOR INJECT in timpul sarcinii sau daca alaptati. Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de administrarea vreunui medicament: - informati-l pe medicul dumneavoastra daca sunteti gravida sau daca planuiti sa ramaneti gravida, deoarece este posibil ca TADOR INJECT sa nu fie potrivit pentru dumneavoastra. - nu trebuie sa luati TADOR INJECT daca alaptati. Cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este posibil ca TADOR INJECT sa afecteze intr-o mica masura capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule si de a folosi utilaje, din cauza posibilitatii de a produce ameteli sau somnolenta ca reactii adverse ale tratamentului. Daca observati astfel de efecte, nu conduceti si nu folositi utilaje pana la disparitia simptomelor. Cereti sfatul medicului dumneavoastra.
Informatii importante privind unele componente ale TADOR INJECT
Fiecare fiola de TADOR INJECT contine 200 mg de etanol, echivalent cu 5 ml de bere sau cu 2,08 ml de vin pe doza. Nociv pentru cei care sufera de alcoolism. A se lua in calcul in cazul femeilor gravide sau care alapteaza, copiilor sau categoriilor cu risc crescut cum ar fi pacientii cu boli hepatice sau epilepsie. Acest medicament contine mai putin de 1 mmol de sodiu (23 mg) per doza, adica este practic fara sodiu.

Atentionari:
Se va administre cu prudenta la pacientii cu afectiuni alergice in antecedente. Pacientii care au simptome gastrointestinale sau antecedente de afectiuni gastrointestinale trebuie monitorizati pentru a detecta semnele unei eventuale hemoragii gastrointestinale. Daca apare hemoragie sau ulcer gastrointestinal in timpul tratamentului, se intrerupe adm. si este instituita terapie adecvata. in cazul unei cresteri importante a ALT si AST, tratamentul trebuie oprit. Se adm. cu atentie la pacientii cu afectiuni ale maduvei hematopoetice, LES sau boala mixta de tesut conjunctiv. Produsul trebuie adm. cu prudenta la pacientii cu afectiuni hepatice, renale sau cardiace, ca si in alte boli care predispun la retentie hidrosalina sau la cei tratati cu diuretice si la cei cu hipovolemie, deoarece au risc crescut de nefrotoxicitate. Pacientii varstnici au risc crescut de insuficienta renala, cardiaca sau hepatica. Atentie la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Reactii adverse:
Greata si/sau varsaturi, dureri abdominale, diaree, dispepsie. RA mai putin frecvente: tulburari de somn, anxietate, cefalee, ameteli, vertij, palpitatii, gastrita, constipatie, uscaciunea gurii, flatulenta, eritem cutanat. Rar pot aparea: parestezii, HTA, edeme periferice, bradipnee, ulcer peptic, hemoragie sau perforatie, anorexie, cresterea enzimelor hepatice, urticarie, acnee, hipersudoratie, poliurie, tulburari menstruale, tulburari in sfera prostatei.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati TADOR INJECT dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe fiola. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Pastrati fiola in ambalajul original, ferita de lumina. Nu utilizati TADOR INJECT daca observati ca solutia nu este limpede si incolora, si daca prezinta semne de alterare (de exemplu, particule). TADOR INJECT solutie injectabila sau concentrat pentru solutie perfuzabila este pentru o singura administrare si trebuie utilizat imediat dupa deschidere. Aruncati orice cantitate de medicament neutilizata (va rugam consultati sectiunea Eliminare de mai jos). 6 Eliminare Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare, precum si acele si seringile folosite. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine fiecare fiola a 2 ml de TADOR INJECT
Substanta activa este dexketoprofen trometamol (73,80 mg) echivalent a 50 mg dexketoprofen (DCI). Celelalte componente sunt: alcool etilic (etanol), clorura de sodiu, hidroxid de sodiu si apa pentru preparate injectabile.

Cum arata TADOR INJECT si continutul ambalajului
TADOR INJECT este solutie injectabila sau concentrat pentru solutie perfuzabila. Este disponibila in cutii a 5 sau 10 fiole din sticla tip I de culoare bruna, fiecare a 2 ml solutie limpede si incolora. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata : Menarini International Operations Luxembourg S.A. 1, Avenue De La Gare, L-1611 Luxembourg, Luxemburg

Fabricanti A.MENARINI MANUFACTURING LOGISTICS and SERVICES S.R.L. Via Sette Santi, 3 50131, Firenze, Italia ALFA WASSERMANN SPA Via Enrico Fermi, 1, 65020 Alanno (Pescara), Italia

Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie, 2013

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Solutii pentru o piele neteda 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale Solutii de urgenta pentru herpes, cearcane si cosuri Cele mai eficiente solutii naturale care te scapa de acnee si de pistrui