SARURI PENTRU REHIDRATARE ORALA, pulbere

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii si mod de administrare; Actiune terapeutica
Solutia obtinuta dupa dizolvarea a 30 g pulbere (2 plicuri) in 1 000 ml apa potabila sau ceai de menta contine 111 mmol glucoza, 90 mmol Na, 80 mmol Cl, 30 mmol HCO si 20 mmol K. Ingerata, substituie pierderea de apa si saruri la bolnavii cu diaree acuta infectioasa, fiind utila pentru corectarea starilor de deshidratare si dezechilibru electrolitic. Dozele necesare sunt de circa 50 ml/kg corp in deshidratarea usoara (gradul I) si 80 ml/kg corp in deshidratarea medie (gradul II). Cantitatea se administreaza in decurs de 4 ore (la copil cu lingurita sau, la inceput, cu pipeta).

Compozitie
Pulbere continand glucoza monohidrat 11,25 g (corespunzator la 10 g glucoza anhidra), clorura de sodiu 1,75 g, bicarbonat de sodiu 1,25 g si clorura de potasiu 0,75 g (cutie cu 30 plicuri a 15 g).

Reactii adverse
Rareori varsaturi (se repeta administrarea); uneori intoleranta la glucoza cu prelungirea diareei (se face hidratare parenterala).

Citeste si despre:

Informatii despre sanatatea orala Diareea la copiii mai mici de 11 ani Ghid de prim ajutor pe timp de vara Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Starea de voma (varsaturile) Remedii la domiciliu pentru mahmureala Diareea calatorului Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Te pregatesti de vacanta? Afla ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bagaj
Cere sfatul medicului ×