RHOGAM ULTRA-FILTERED, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 11 Martie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Solutie injectabila intramuscular; 1 seringa preumpluta contine 300 g imunoglobulina anti-D; cutie x 5 sau 25 seringi

Indicatii:
Inainte de nastere: profilaxie, in perioada 26-28 saptamani; amniocenteza, biopsie din vilozitati coriale si prelevarea percutanata de sange din cordonul ombilical; traumatism abdominal sau manevra obstetricala; sarcina ectopica; avort sau amenintare de avort la orice stadiu al sarcinii, cu continuarea sarcinii. Dupa nastere: Se administreaza mamei, daca nou-nascutul este Rh-pozitiv.transfuzii de sange incompatibil sau de produse de sange incompatibile.

Doze si administrare:
Daca se administreaza RhoGAM pentru una din indicatiile mentionate in cursul sarcinii timpurii (inainte de 26 pana la 28 saptamani), este obligatorie mentinerea nivelului de anticorpi anti-D dobanditi pasiv prin administrarea de RhoGAM la intervale de 12 saptamani. RhoGAM trebuie administrat intr-un interval de timp de 72 de ore dupa nastere sau dupa expunerea la hematii Rh-pozitive. Daca se declanoeaza nasterea in cele 3 saptamani dupa ultima doza administrata ante-partum, doza post-partum poate sa nu mai fie administrata, dar un test de determinare a hemoragiei materno-fetale trebuie totusi efectuat pentru a determina daca expunerea a fost mai mare de 15 ml hematii. RhoGAM suprima imunizarea Rh cand este administrat intr-o doza = 20 g per ml hematii Rh-pozitive. O singura doza de RhoGAM suprima raspunsul imun dupa o expunere = 15 ml hematii Rh-pozitive. Prin urmare, administrarea de mai mult de 20 g de RhoGAM per ml de hematii Rh-pozitive trebuie luata in considerare oricand exista suspiciunea sau evidenta unei hemoragii materno-fetale sau o expunere la hematii Rh-pozitive mare. Doza obisnuita este de 300 g de RhoGAM.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate