PSEUDOEPHEDRINE, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Congestie nazala datorata virozelor, afectiunilor respiratorii alergice sau comune. sinuzita, rinosinuzita.

Doze si mod de administrare
adulti si copii peste 12 ani: 2 comprimate de 3-4 ori pe zi (maxim 8 comprimate pe zi); 6-12 ani: 1 comprimat de 3-4 ori pe zi (maxim 4 comprimate pe zi). Sub 6 ani: conform recomandarii medicului.

Compozitie
1 comprimat contine: pseudoefedrina clorhidrat 30 mg; Excipienti q.s. Forma de prezentare: Flacon cu 100 comprimate a 30 mg pseudoefedrina clorhidrat.

Actiune terapeutica
pseudoefedrina este un stereoizomer al efedrinei cu actiune similara cu aceasta, dar cu efecte la nivelul snc si de crestere a TA mai reduse. Determina vasoconstrictie locala cu efect decongestionant nazal si de drenaj sinusal. Se absoarbe bine la nivelul tractului digestiv si se elimina in cea mai mare parte nemetabolizata prin urina.

Contraindicatii
afectiuni cardiace, H.T.A.; diabet; adenom prostatic; afectiuni tiroidiene; sarcina, lauzie.

Reactii adverse
Nervozitate, ameteli, somnolenta; cresteri ale T.A; tulburari de mictiune la bolnavii cu afectiuni de prostata.
Interactiuni medicamentoase: nu se asociaza cu IMAO; se administreaza la minim 2 saptamani de la intreruperea tratamentului cu IMAO.

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vacante sanatoase – unde sa mergi? Cum evitam infectiile urinare vara? Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii