PRONTOBARIO 60%, suspensie

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Suspensie continand sulfat de bariu 60% g/V.
Crema continand sulfat de bariu 113% g/V.

Indicatii
Examenul radiologic al tractului gastrointestinal.

Doze si mod de administrare
Produsul poate fi administrat direct pe cale orala si rectala sau cu ajutorul unei sonde oral sau nasogastrica. Cantitatea administrata este functie de diagnosticul urmarit si de segmentul din tractul gastrointestinal de examinat. Normal, o doza de 200-250 ml Prontobario 60% poate fi considerata suficienta pentru examinarea stomacului; pentru examinarea radiologica a intestinului subtire o cantitate de 500 ml Prontobario 60% poate fi considerata adecvata; pentru examinarea radiologica a colonului (clisma) poate fi adecvata administrarea unei cantitati ce variaza intre 600 ml si 1500 ml. Aprecierea dozelor de administrat este facuta in general pe baza experientei medicului radiolog. La copii posologia se va stabili in functie de varsta, greutate corporala si diagnosticul urmarit.
Forma pasta: pentru adulti si copii: cantitatea care trebuie administrata depinde de diagnostic. Ea depinde de asemenea de evaluarea rezultata din experienta radiologului. In medie o doza de 25 ml poate fi considerata suficienta pentru o examinare.
Instructiuni de folosire: produsul se ia direct din container dupa o agitare prealabila, fara sa se dilueze.

Contraindicatii
Prontobario 60% nu trebuie sa fie folosit in cazul suspectarii prezentei unei perforatii sau obstructii intr-un segment al tractului gastrointestinal sau in caz de hipersensibilitate individuala cunoscuta la sulfat de bariu.

Masuri de precautie
Desi Prontobario 60% ca atare nu este contraindicat in timpul sarcinii, trebuie retinut ca investigatiile radiologice pot dauna fatului in faza organogenezei. Prontobario 60% poate fi folosit in timpul alaptarii.

Reactii adverse
Reactiile nedorite ale compusilor baritati ca Prontobario 60% sunt deseori atribuite erorilor de procedura sau unor patologii concomitente.

Citeste si despre:

Aftele si sanatatea dentara Vaccinarea antigripala Incontinenta urinara de stres (de efort) Derivati Barbiturici Xerodermia sau tegumentele uscate, in anotimpul rece Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Intoxicatia cu paracetamol Tricloretilena Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest Influenta poluarii asupra sanatatii Megacolonul congenital (boala Hirschsprung)