OFTALMOHERPIN

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Produsul contine antigene solubile purificate - Vaccinia; contine si induce interferon. Oftalmoherpinul se prezinta in flacoane tip penicilina sau fiole de 2 ml continand 0,5 ml produs liofilizat, insotite de solventul respectiv. Continutul flaconului (fiolei) are aspectul unei pastile albe, alb-galbuie.

Actiune terapeutica
Produsul Oftalmoherpin inhiba multiplicarea si difuzarea virusului herpetic la nivelul tesuturilor oculare, contribuind la refacerea tesutului lezat, prin mecanisme complexe de stimulare a factorilor de aparare naturala a organismului. La aceasta contribuie si interferonul continut in produs si indus de acesta.

Indicatii
In tratamentul local al herpesului ocular, asociat cu administrarea pe cale parenterala a produsului Antiherpin.

Doze si mod de administrare
Produsul liofilizat continut in flacon (fiola) se reconstituie cu solventul care insoteste fiecare flacon (fiola) de produs. Se administreaza prin instilatii oculare (1-2 picaturi), de 5-6 ori pe zi, pana la ameliorarea simptomelor, controlandu-se periodic evolutia bolii de catre medicul specialist. Tratamentul local va fi asociat cu tratamentul parenteral cu Antiherpin. Administrarea Oftalmoherpinului nu produce reactii adverse; este bine tolerat de organism.

Contraindicatii
Administrarea concomitenta a preparatelor cortizonice diminueaza eficacitatea produsului.
Conditii de pastrare: La 4C si adapost de lumina. Termen de valabilitate: 1 an in conditiile de conservare de mai sus, 3 ani la -20C. Dupa reconstituire, produsul poate fi folosit timp de 30 zile pastrat la +4C.

Citeste si despre:

Gripa: Ghid complet pentru preventie, diagnostic si tratament Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor Legatura intre disfunctiile tiroidiene si tulburarile depresive si anxioase Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Medicina tintita: generalitati, istoric si perspective Cancerul pulmonar non-microcelular: abordari terapeutice si strategii personalizate Osteoporoza si rolul hormonilor in sanatatea osoasa Menopauza si terapia de substitutie hormonala: benefici si riscuri Tulburarile de crestere la copii: terapiile hormonale si provocarile etice