Nurofen Raceala si Gripa

Prospect

Publicat: 28 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Nurofen Raceala si Gripa si pentru ce se utilizeaza

Ameliorarea simptomelor racelii. Nurofen raceala si gripa amelioreaza durerea, reduce inflamatia, scade febra si decongestioneaza sinusurile si caile respiratorii superioare.

Nurofen Raceala si Gripa este folosit pentru tratamentul simptomatic al racelii si gripei (incluzand durere, cefalee, febra, dureri de gat, obstructie nazala si sinusala) asociate cu congestie nazala.

Mod de administrare

Luati intotdeauna Nurofen Raceala si Gripa exact asa curn v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si copii peste 15 ani: doza recomandata este de 2 comprimate filmate Nurofen Raceala si Gripa,apoi, daca este necesar, continuati cu 1 sau 2 comprimate filmate Nurofen Raceala si Gripa la fiecare 4-6 ore. Nu depasiti doza de 6 comprimate filmate Nurofen Raceala si Gripain 24 de ore. Nu se recomanda administrarea produsului la copii sub 15 ani.

Varstnici: nu se recomanda un dozaj special pentru pacientii varstnici, cu exceptia cazurilor cu insuficienta renala si hepatica, cand doza trebuie ajustata individual. Daca simptomele persista sau se agraveaza, cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Insuficienta renala sau hepatica
Daca aveti insuficienta renala si hepatica adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Daca ati utilizat mai mult din Nurofen Raceala si Gripa
Daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat accidental prea multe comprimate din Nurofen Raceala si Gripa, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect cu dumneavoastra si cutia pentru ca medicul sa stie ce medicament si cate comprimate filmate ati luat.

Simptomele unei supradozaj pot fi: greata, varsaturi si durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot aparea tiuituri in urechi, durere de cap, ameteli, vertij si sangerare la nivelul stomacului sau intestinelor. in cazuri grave poate aparea somnolenta, excitatie, dezorientare, coma, convulsii, crampe (in special la copii), vedere incetosata si probleme de vedere, insuficienta renala, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arteriala mica, respiratie redusa, colorarea in albastru a buzelor, a limbii si a degetelor si cresterea tendintei de sangerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronsic la pacientii cu astm bronsic.

Daca ati uitat sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cat mai repede posibil, cu exceptia cazului in care au ramas mai putin de patru ore pana la urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu luati Nurofen Raceala si Gripa daca:

Aveti grija deosebita cand utilizati Nurofen Raceala si Gripa

Utilizarea Nurofen Raceala si Gripa cu alimente si bauturi
Utilizati Nurofen Raceala si Gripa cu un pahar de apa in timpul mesei sau dupa masa.
Evitati alcoolul etilic, deoarece acesta accentueaza reactiile adverse la Nurofen Raceala si Gripa, in special pe acelea care afecteaza stomacul, intestinele sau creierul.

Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza impotriva coagularii sangelui) (de exemplu warfarina sau heparina), unele medicamente care sunt antiagregante plachetare (cum este ticlopidina sau clopidogrelul), unele medicamente care actioneaza impotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagonistii de angiotensina II) si chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereti sfatul medicului inainte de a utiliza ibuprofen impreuna cu alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Nu luati Nurofen Raceala si Gripa in timpul ultimelor trei luni de sarcina. Evitati utilizarea Nurofen Raceala si Gripa in primele 6 luni de sarcina, cu exceptia cazului in care medicul va recomanda altfel.

Nurofen Raceala si Gripa trece in laptele matern, dar poate fi utilizat in timpul alaptarii daca este luat in doza recomandata si pentru cea mai scurta perioada posibila.

Nurofen Raceala si Gripa apartine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la intreruperea administrarii medicamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In general, Nurofen Raceala si Gripa nu are reactii adverse asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, este posibil sa fie afectata capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje, intrucat la doze mari, in cazuri individuale, se pot manifesta reactii adverse, cum sunt: oboseala, somnolenta, vertij (raportate ca frecvente) si tulburari de vedere (raportate ca mai putin frecvente). Acest efect este accentuat in cazul consumului concomitent de alcool etilic.

Informatii importante privind unele componente ale Nurofen Raceala si Gripa
Acest medicament contine galben amurg FCF (E 110) care poate provoca reactii alergice.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Nurofen Raceala si Gripa poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt rare si pot include: durei sau disconfort gastric, greata, indigestie, scaun negru sau constipatie, ulcer gastric, transpiratii, ameteli, inrautatirea astmului bronsic, respiratie suieritoare inexplicabila sau dificultati in respiratie, dificultate la mictiune si eruptii cutanate, tulburari de vedere, tulburari hepatice sau renale, dureri de cap, ameteli si tulburari ale auzului, durere in piept, palpitatii, neliniste si insomnie. Mai putin frecvent produsul poate determina slabiciune musculara, tremor, anxietate, halucinatii si trombocitopenie.

Medicamente precum Nurofen Raceala si Gripase pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Nurofen Raceala si Gripa

A nu se lasa la indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original.
Nu utilizati Nurofen Raceala si Gripa dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Informatii suplimentare

Ce contine Nurofen Raceala si Gripa
Substantele active sunt: ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrina. Un comprimat filmat contine ibuprofen 200 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg.

Celelalte componente sunt:
nucleu- celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, polividona, fosfat de calciu, stearat de magneziu, hipromeloza, talc; film- Mastercote Yellow FA 0156 [care contine alcool industrial metilat, apa purificata, hipromeloza (E464), dioxid de titan (E171), galben de chinolina (E104), galben amurg (E110)]; cerneala de inscriptionare- Opacode S-1-277001 Black[care contine Shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol]

Cum arata Nurofen Raceala si Gripa si continutul ambalajului
Nurofen Raceala si Gripa se prezinta sub forma de comprimate filmate rotunde biconvexe, de culoare galbena, cu logo de identificare de culoare neagra.

Este ambalat in cutii cu unul, respectiv 2 blistere a 12 comprimate filmate.

Fabricantul
Reckitt Benckiser Healthcare International Limited
Thane Road, Nottingham, Nottinghamshire, NG 90 2DB, Marea Britanie

Citeste si despre:

Ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor pentru vacanta