NIX, crema

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Fiecare uncie (28,35 g) de fluid contine: permethrin 280 mg (1%). Ingredientele inactive sunt: balsam canada, alcool cetil, acid citric, FD&C galben Nr. 6, aroma, proteine animale hidrolizate, hidroxietilceluloza, polioxietilena 10 cetil eter, propilena glicol si stearalconium clorida. De asemenea contine: isopropil alcool 5,6 g (20%), iar cu functie de conservant, metilparaben 56 mg (0,2%) si propilparaben 22 mg (0,08%). A se pastra la 15 pana la 25 grade.

Actiune terapeutica
crema Nix omoara paduchii si ouale lor nematurizate printr-o singura aplicatie. Nix protejeaza impotriva reinfectiei cu paduchi de cap pentru o perioada de 14 zile. Formula unica a cremei ingrijeste parul, fiind usor de pieptanat.

Indicatii
tratamentul impotriva paduchilor de cap.

Doze si mod de administrare
A se agita bine inainte de utilizare! Crema Nix trebuie utilizata dupa ce parul a fost spalat cu sampon obisnuit, limpezit cu apa si uscat cu prosopul. Trebuie aplicata o cantitate suficienta pentru a satura intregul par si scalpul (in special in spatele urechilor si pe ceafa). Se lasa pe par timp de 10 minute, dar nu mai mult. Se limpezeste cu apa. O singura aplicare este suficienta. Reluarea tratamentului este necesara la mai putin de 1% din pacienti. Daca se observa paduchi vii la 7 zile sau mai mult dupa prima aplicare a produsului, este necesar un al doilea tratament. Pentru tratamentul corect al paduchilor de cap se va proceda la indepartarea lor cu un pieptene adecvat. paduchii de par traiesc pe scalp si depun oua mici, albe pe firele de par. Ouale pot fi gasite cel mai usor pe ceafa sau in spatele urechilor. Palariile, esarfele, paltoanele trebuie dezinfectate prin spalare cu masina (in apa fierbinte) si uscare, utilizind treapta fierbinte a uscatorului pentru cel putin 20 de minute. Obiectele personale de imbracaminte sau lenjerie de pat care nu pot fi spalate, pot fi curatate uscat, sigilate intr-un ambalaj de plastic pentru o perioada de aproximativ 2 saptamani sau dezinfectate cu un spray special. Pieptenele si periile pot fi dezinfectate prin inmuiere in apa fierbinte (peste 95C) timp de 5 pana la 10 minute. Este recomandata curatirea cu aspiratorul a camerelor in care au stat persoanele infectate.
Masuri de precautie
Doar pentru uz extern. Sunt posibile mancarimea, inrosirea sau inflamarea scalpului (pielea paroasa a capului). Daca iritarea pielii persista sau apar infectii, este necesara intreruperea utilizarii si consultarea unui medic. Nu trebuie utilizat in apropierea ochilor si nu trebuie permis contactul cu mucoasele. Daca substanta ajunge in ochi, trebuie imediat indepartata cu apa. Daca apar infectii ale sprancenelor sau genelor trebuie consultat medicul. Produsul poate cauza dificultati respiratorii sau o manifestare astmatica. Produsul nu trebuie utilizat la copii cu virsta mai mica de 2 luni. Ca pentru orice medicament, in cazul femeilor gravide sau al celor care alapteaza, este necesar sfatul medicului inainte de utilizare. Aveti grija ca medicamentul sa nu ajunga la indemana copiilor. In caz de ingerare accidentala, solicitati asistenta profesionala sau contactati imediat un spital de urgenta.

Citeste si despre:

Cremele de la A la Z Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top 5 secrete despre cremele antirid pe care trebuie sa le cunoasteti Cum sa gasiti crema hidratanta potrivita Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum Impactul radiatiilor ultraviolete. Cum alegem si folosim corect cremele de protectie solara Crema de protectie solara - cum o alegem pe cea potrivita