NASIVIN, solutie nazala

Prospect

Publicat: 25 Februarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Solutie nazala 0,025%, 0,01%, 0,05%; cutie x 1 fl. x 15 ml (0,025%); cutie x 1 fl. x 10 ml (0,01%, 0,05%)

Indicatii:
Tratamentul simptomatic al congestiei nazale in: rinita non-alergica, rinita alergica sezoniera si perena, afectiuni sinuzale (prin facilitarea eliminarii secretiilor), otita medie (ca adjuvant). Nu se utilizeaza ca tratament de intretinere.

Doze si recomandari:
adulti si copii peste 6 ani: 2-3 picatiri, in fiecare nara, de 2 ori/zi, dimineata si seara.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la unul din componenti. glaucom cu unghi inchis; pacienti in tratamentul cu IMAO; rinita uscata sau atrofica; dupa hipofizectomie transsfenoidala sau dupa o interventie la nivel nazal sau bucal cu afectarea durei mater. sarcina si alaptare.

Atentionari:
hipertensiune arteriala, afectiuni coronariene, hipertiroidism sau diabet zaharat. Pacienti care reactioneaza puternic la adrenergice (insomnie, vertij, tremuraturi, aritmie cardiaca). Se administreaza maxim 3-5 zile; utilizarea prelungita si excesiva conduce la hiperemie secundara si rinita cronica.

Reactii adverse:
Locale: senzatie de arsura si iritare la nivelul nasului si gatului. In utilizare excesiva si prelungita: uscaciunea mucoasei nazale, hiperemie secundara si o rinita iatrogena. Generale: greata, cefalee, insomnie, bradicardie si rareori palpitatii. Izolat manifestari alergice sistemice si tulburari pasagere ale vederii.

Citeste si despre:

Atentie la sprayurile si picaturile nazale: pot da dependenta! Iata cu ce le poti inlocui Alergiile de iarna – cauze, consecinte si preventie Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor De ce nu scap de raceala? Cauze ale racelii prelungite Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor Congestia nazala Polipii nazali Epistaxisul - sangerarea nazala
Cere sfatul medicului ×