NASIVIN, solutie nazala

Prospect

Publicat: 25 Februarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Solutie nazala 0,025%, 0,01%, 0,05%; cutie x 1 fl. x 15 ml (0,025%); cutie x 1 fl. x 10 ml (0,01%, 0,05%)

Indicatii:
Tratamentul simptomatic al congestiei nazale in: rinita non-alergica, rinita alergica sezoniera si perena, afectiuni sinuzale (prin facilitarea eliminarii secretiilor), otita medie (ca adjuvant). Nu se utilizeaza ca tratament de intretinere.

Doze si recomandari:
adulti si copii peste 6 ani: 2-3 picatiri, in fiecare nara, de 2 ori/zi, dimineata si seara.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la unul din componenti. glaucom cu unghi inchis; pacienti in tratamentul cu IMAO; rinita uscata sau atrofica; dupa hipofizectomie transsfenoidala sau dupa o interventie la nivel nazal sau bucal cu afectarea durei mater. sarcina si alaptare.

Atentionari:
hipertensiune arteriala, afectiuni coronariene, hipertiroidism sau diabet zaharat. Pacienti care reactioneaza puternic la adrenergice (insomnie, vertij, tremuraturi, aritmie cardiaca). Se administreaza maxim 3-5 zile; utilizarea prelungita si excesiva conduce la hiperemie secundara si rinita cronica.

Reactii adverse:
Locale: senzatie de arsura si iritare la nivelul nasului si gatului. In utilizare excesiva si prelungita: uscaciunea mucoasei nazale, hiperemie secundara si o rinita iatrogena. Generale: greata, cefalee, insomnie, bradicardie si rareori palpitatii. Izolat manifestari alergice sistemice si tulburari pasagere ale vederii.

Citeste si despre:

Atentie la sprayurile si picaturile nazale: pot da dependenta! Iata cu ce le poti inlocui Alergiile de iarna – cauze, consecinte si preventie Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor De ce nu scap de raceala? Cauze ale racelii prelungite Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor Congestia nazala Polipii nazali Epistaxisul - sangerarea nazala