METRONIDAZOL, supozitoare

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
Supozitoare continand 1 g si 0,5 g metronidazol si excipienti.

Actiune terapeutica
Prin continutul in metronidazol produsul este activ fata de bacteriile anaerobe, in special in infectiile determinate de germenii proprii. Dupa 5-12 ore de la administrarea intrarectala a produsului se realizeaza in sange o concentratie eficienta de metronidazol (mai mare de 6 gama/ml - concentratie minima inhibitorie pentru anaerobi) care se poate mentine prin repetarea administrarii din 8 in 8 ore. Nivelurile tisulare de metronidazol ce se obtin sunt foarte apropiate de cele serice.

Indicatii
Profilactic in prevenirea infectiilor cu anaerobi survenite postoperator (interventii chirurgicale pe intestin, aparat urinar sau genital etc.) la bolnavii cu risc crescut (varstnici, tare matabolice etc.). Curativ in infectii cu bacterii anaerobe cu sau fara asocieri de alti germeni, osteomielite, sinuzite, otite, abcese mamare etc.

Contraindicatii
Afectiuni acute sau cronice ale SNC, discrazii sanguine, sarcina.

Reactii adverse
Poate favoriza dezvoltarea unor micoze; uneori cefalee, vertij, insomnie, astenie, parestezii.

Mod de administrare
Tratamentul va fi strict individualizat. Adulti: 1 supozitor de 1 g la 8 ore, timp de 5-10 zile. Copii: intre 2-10 ani, 1-2 supozitoare a 0,500 g/24 ore, intre 10-15 ani, 1 supozitor a 0,500 g la 8 ore timp de 5-10 zile. In utilizare profilactica preoperatorie administrarea produsului se incepe cu 12 ore inaintea actului chirurgical.
Atentie! in timpul tratamentului si 24 ore dupa incetarea lui se contraindica consumul bauturilor alcoolice

Citeste si despre:

Metronidazolul si sarcina Infectia cu tricomonas (tricomonaza) Boli cu transmitere sexuala Combinatii periculoase de medicamente Dieta Perricone Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Despre spermicide Imunodeficienta comuna variabila Bolile inflamatorii intestinale si sexul Trusa de prim ajutor Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie