Bacterie

Termen generic prin care este desemnat ansamblul microorganismelor unicelulare, care nu apartin nici regnului vegetal, nici regnului animal, ci grupei protistelor procariote.
Fiinta apartinand unui grup caracterizat printr-o structura unicelulara foarte simpla, cu nucleu difuz si care se reproduce prin sciziparitate (divizarea in doua).
Unele bacterii au un efect benefic asupra organismului: cele care traiesc in intestin si contribuie la digestie si cele care, prezente in permanenta pe piele, impiedica bacteriile patogene sa o colonizeze (flora saprofita).
Alte bacterii sunt patogene si se afla la originea a numeroase afectiuni. Ele patrund in organism in diferite moduri: inhalare (tuberculoza, difterie, tuse convulsiva), ingestie (febra tifoida), prin aparatul urogenital (bolile cu transmitere sexuala, ca sifilisul si blenoragia), prin plagi (tetanosul) sau prin foliculii pilosi (furuncule). Infectiile bacteriene cutanate sunt favorizate de caldura, transpiratie si astuparea pielii cu scutece sau cu pansamente.

Citeste si despre:

Touch te protejeaza de bacteria E.Coli

Care este diferenta dintre virusuri si bacterii

Bacteriile din aerul conditionat

Cat de periculoase sunt bacteriile care traiesc in nas

Cum influenteaza bacteriile intestinale greutatea?

Banii: purtatori de bacterii si boli

Unde se ascund microbii si bacteriile?

Bacterii prietenoase pentru burtici linistite!

Bacteriile bune pentru imunitate cu care iti recomandam sa faci cunostinta in aceasta toamna

9 lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa luati antibiotice