EPUROX, uz oftalmic

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Epurox este un produs biologic compus din superoxid dismutaza (SOD) si piruvat de sodiu; SOD este obtinuta prin prelucrarea unui precipitat intermediar al procesului tehnologic de obtinere a albuminei din sange placentar uman prin precipitari repetate cu etanol. Acest precipitat nu contine AgHBs, Acanti HCV si Ac anti HIV1-2, conform testelor specifice acestor virusuri, efectuate pe fiecare lot prelucrat in vederea obtinerii SOD. Epurox are activitate de anulare sau atenuare a efectelor toxice ale radicalilor de oxigen, astfel incat este utilizabil in tratarea componentei inflamatorii ce intervine in patogenia diferitelor boli.
Aspect: Solutie limpede; la +4C poate aparea un slab sediment grunjos. Este livrat in cutii cu 1 flacon de 10 ml continand 5 ml Epurox perflacon. Prezervant: Tiomersalat de sodiu 1/10 000.

Indicatii
Fiind un preparat biologic cu rol in atenuarea actiunii toxice a radicalilor de oxigen, Epurox are o activitate antiinflamatoare semnificativa, fiind indicat in tratamentul opacitatii cristaliniene (cataracta) si al altor afectiuni oculare cu caracter inflamator.
Mod de administrare
Instilatii in sacul conjunctival, de 3 ori pe zi cate o picatura (dupa sfatul medicului). Inaintea fiecarei administrari, flaconul se incalzeste in palma; nu se recomanda administrarea la temperaturi mai mici de +20C. Din momentul deschiderii, flaconul este valabil numai doua saptamani.
Contraindicatii
Nu se recomanda administrarea Epurox femeilor in timpul sarcinii si in perioada de alaptare, precum si persoanelor cu teren alergic.

Reactii adverse
Uneori, poate sa apara o usoara iritatie locala.

Citeste si despre:

Migrena oftalmica De ce ti se zbate ochiul? Cauze posibile Infectiile herpetice oculare Entropion Cum sa ne protejam de alergiile toamnei? Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Migrena juvenila Cefaleea la varstnici Keratoconjunctivita uscata (xeroftalmia) Keratoconjunctivita sicca Abraziunile corneene
Cere sfatul medicului ×