CORTISTAN CORTONE, tablete

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Actiune terapeutica
Glucocorticoid. Prezinta atat activitate glucocorticoida cat si mineralocorticoida. Actiune de scurta durata.
Indicatii
Terapie de substitutie in insuficienta corticala cronica. Afectiuni alergice sau inflamatorii pe termen scurt (datorita efectului mineralocorticoid puternic).
Suspensie sterila: hiperplazia adrenala congenitala la copii.

Precautii
Administrarea in timpul sarcinii este recomandata numai daca beneficiile sunt mai importante decat riscurile. O cura unica terapeutica nu trebuie sa depaseasca 6 saptamani. Sunt indicate pauze de 2-3 saptamani intre cure.
Observatii pentru pacient familie
Revedeti dozajul corect, durata terapiei, pauzele, vizitele medicale programate. Anuntati efectele adverse / lipsa raspunsului.
Evaluarea si controlul terapiei
Revedeti indicatiile terpiei: crize sau antiinflamator, febra reumatica sau boala addison. Stabiliti nivelele, caracteristicile simptomelor si experienta anterioara cu acest medicament.

Mod de administrare
Tablete, injectii- Initial sau in timpul crizei: 25-300 mg/zi. Doza se reduce treptat pana la doza minima eficienta.
antiinflamator: 25-150 mg/zi, in functie de severitatea bolii.
Febra reumatica acuta: 200 mg de 2 ori in ziua 1, apoi 200 mg/zi
Boala Addison- Intretinere: 0,5-0,75 mg/kg/zi.

Citeste si despre:

Este daunatoare tableta pentru copii? Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Beneficiile oferite de ciocolata neagra 9 moduri prin care sa va protejati ochii in era digitala Poate influenta tehnologia perceptia si modul de gandire al copiilor? Cauzele si manifestarile sindromului de ochi uscat Cocoasa cauzata de telefonul mobil
Cere sfatul medicului ×