CICHINOL, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Cichinol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Chimioterapic cu potenta mare si efect sistemic (fluoropiperazinil chinolona are proprietati bactericide cu spectru larg, cuprinzand microorganisme gram negative si gram pozitive); actiunea bactericida se datoreaza impiedicarii sintezei ADN, prin inhibarea ADN - girazei bacteriene.
Sunt foarte sensibile in vitro: Escherichia Coli, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Proteus mirabilis, Proteus indol-pozitiv, Citrobacter, Salmonella, Shigella, Haemophilus, Staphylococcus, Neisseria gonorrhoea, inclusiv multe din tulpinile rezistente la antibiotice beta-lactamice si aminoglicozidice; sensibilitatea este relativ mica si variabila pentru streptococi, pneumococi, Pseudomonas, Acinetobacter, clostridium perfringens, Mycoplasma, Chlamydia. Ciprofloxacina dezvolta relativ repede rezistenta bacteriana de tip cromozomial, dar nu dezvolta rezistenta plasmidica transferabila.

Tratamentul infectiilor cu microorganisme sensibile: septicemii, peritonite, infectii la bolnavi imunodeprimati, cu afectiuni maligne, in unitati de terapie intensiva, infectii pulmonare (pneumonie, bronsita, fibroza chistica), urinare, gastrointestinale, biliare, pelviene, osteomielita, artrita septica, infectii ORL, infectii ale pielii si tesuturilor moi, gonoree (cu microorganisme secretoare de beta-lactamaza sau putin sensibile la penicilina).

Mod de administrare

In infectii urinare: cate 100-250 mg de 2 ori pe zi; in infectii respiratorii: cate 250-500 mg de 2 ori pe zi; alte infectii: cate 500 mg de 2 ori pe zi; in infectii grave: cate 750 mg de 2 ori pe zi; in gonoree si cistita acuta la femei o singura doza de 250 mg; in insuficienta renala avansata dozele se reduc la jumatate sau se administreaza o singura doza pe zi.

Atentionari si precautii
Contraindicatii

Alergie la ciprofloxacina; nu se recomanda la copii, in timpul sarcinii si alaptarii.

Precautii

Prudenta la hepatici si in bolile convulsive.

Reactii adverse posibile

Uneori greata, varsaturi, diaree, dispepsie, dureri abdominale, ocazional ameteli, cefalee, oboseala, cresterea enzimelor hepatice, eruptii cutanate, prurit, rareori cristalurie (este necesara hidratarea si evitarea alcalinitatii excesive a urinei).

Informatii suplimentare

Compozitie

Comprimate filmate continand clorhidrat de ciprofloxacin echivalent cu 250 mg, respectiv 500 mg ciprofloxacin baza.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete